Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Музей Iвана Гончара закритий

Через аварію теплотраси з приміщення відкачують гарячу воду. Експонати силами співробітників вдалося врятувати
14 лютого, 11:35
ФОТО З FACEBOOK-СТОРІНКИ МАРІЇ ПОШИВАЙЛО

«Музей Івана Гончара залитий гарячою водою! Рятуються всі експонати! МНСники приїхали лише через 4 години після дзвінка...просто жах!!!»,написала Марія Пошивайло на своїй творінні у facebook.

Про те, що сталося, масштаби катастрофи та як будуть ліквідуватися наслідки надзвичайної пригоди «Дню» розповіла Лариса ПОЛЯКОВА, заступник генерального директора з адміністративно-господарчої роботи Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара»:

— Аварія відбулася 13 лютого. Приблизно о пів на четверту ранку спрацювала пожежна сигналізація. Спочатку пішло наче задимлення. Але коли приїхали пожежники, то побачили, що прорвало теплотрасу «Київенерго». Окріп лився згори, а оскільки наш Музей знаходиться внизу, то вода залила експозиційні зали. Температура води була +65 градусів! Черговий підняв на ноги керівництво і співробітників Музею і ми гуртом до шостої ранку виносили експонати. Слава Богу, всі експонати врятували, але зали й досі стоять у гарячій воді. Зайти туди можна тільки в резинових чоботях. Досі працюють дві аварійки «Київенерго», були МНСники і представники КМДА. Масштаби катастрофи гігантські! Потрібно буде робити ремонт, фарбувати стіни, лагодити підлогу, ремонтувати або робити нові дерев’яні вітрини... Експертна комісія порахує, скільки треба коштів, щоби полагодити будинок Музею, який є пам’яткою архітектури. Експозицію ми не зможемо відкрити, поки не приведемо до ладу приміщення. В аварії винне «Київенерго» і саме ця компанія повинна компенсувати нам збитки...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати