Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ми пам’ятаємо кожного, хто загинув...»

В Ужгороді над могилами полеглих Героїв замайоріли синьо-жовті прапори
16 жовтня, 10:02

Флагштоки на Пагорбі Слави встановили волонтери Руху підтримки закарпатських військових разом з ветеранами, чинними військовими, представниками Спілки УБД «Об’єднані війною», родинами загиблих та небайдужими містянами. Урочисто здійняли стяги юні патріоти — наймолодші пластуни Ужгорода разом з військовослужбовцями. Опісля розгортання прапорів їх освятили капелани Ігор Войтович та Олександр Холод.

«Сьогодні на могилах наших загиблих на кладовищі Кальварія ми нарешті встановили й освятили головні символи українського народу -синьо-жовті прапори, під якими воювали і гинули найкращі діти цієї землі. До цієї ініціативи долучилося чимало добрих людей, одні допомогли знайти матеріали, інші безкоштовно виконали всі роботи. Велика вдячність директорові ДНЗ «Ужгородський центр професійно-технічної освіти» Сергію Тимку та майстру закладу Василю Рейпаші за те, що повністю взяли на себе виготовлення металевих основ. Усе зроблене волонтерами й містянами — від щирого серця. Ми пам’ятаємо кожного, хто загинув, захищаючи нашу Україну, разом з рідними та близькими переживаємо цю важку втрату. Ми дуже прагнемо миру, але тільки з перемогою», — зазначила координаторка Руху підтримки закарпатських військових Галина ЯРЦЕВА.

Опісля підняття прапорів відбулася панахида за загиблими. На цьому кладовищі поховано 14 ужгородців, які загинули в російсько-українській війні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати