Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ми просуваємо вчителя в тарифній сітці»

Міністр освіти і науки проанонсувала підвищення зарплат педагогів приблизно на третину
20 вересня, 11:39

Усі педагогічні працівники, які нині знаходяться між 8 та 12 розрядом, мають піднятися вгору по тарифній сітці на 2 розряди. Разом із загальним підвищенням зарплати бюджетників, це дасть змогу збільшити зарплату вчителям на третину. Про це розказала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час розмови з освітянами Львівщини на тему «Концепція Нової української школи: чому та як потрібно змінювати шкільну освіту в Україні» в рамках Форуму видавців у Львові, повідомляє mon.gov.ua.

«Із 2017 року ми просуваємо вчителя в тарифній сітці. Я вважаю абсолютною несправедливістю, що вчитель вищої категорії оплачується за 12-м тарифним розрядом, а молодий викладач вищої школи, за всієї поваги, — за 15-м. Цей розрив має бути подолано», — зазначила Лілія Гриневич.

Міністр освіти і науки України також зазначила, що лише зміни зарплати недостатньо, про що свідчить досвід різних країн світу. Наприклад, у Польщі були спроби підняти заробітну плату вчителям. Тепер експерти, котрі аналізували результати реформ, зазначають, якщо одночасно з підняттям зарплати не буде змін у системі кваліфікації і вимог до вчителя, то тоді збільшення оплати праці жодним чином не позначиться на якості освіти в школі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати