Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На перетині фронтових шляхів

Вінницькі волонтери встановили пам’ятний знак «Герб України» поблизу прифронтової Мар’їнки, що в Донецькій області
18 липня, 13:21
ФОТО НАДАНО АВТОРОМ

Синьо-жовтий тризуб із написом «Слава Україні — Героям Слава!» з’явився за три кілометри від лінії фронту (за тридцять — від центру Донецька). Встановили його вінницькі активісти, як символ того, що Україна єдина і неподільна. Висота пам’ятного знака становить три метри, а вага — понад шість тонн. Ідея виготовити пам’ятний знак у вигляді тризуба належить відомим у місті волонтерам Андрію Сіраку та Андрію Нечипоруку. Допоміг реалізувати їхній задум міський голова Вінниці Сергій Моргунов. Він посприяв у виготовленні, транспортуванні та встановленні тризуба на перетині фронтових шляхів.

«Пам’ятний знак розміщений на межі вільної й окупованої частин держави. Він символізує єдність України та є красномовним ідентифікатором тієї території, на якій він розміщений, — розповідає Андрій Нечипорук. — Починаючи з 2014 року, ми раз на два-три місяці доставляємо гуманітарний вантаж із Вінниці на схід країни. Щоразу проїжджаючи цією дорогою, думали, як можна було б її промаркувати, — бо вона українська і люди тут живуть наші, вони потребують українського духу. Порадилися з міським головою, і він допоміг. Щиро вдячні вінничанам, які не втомлюються підтримувати наших захисників: команді Вінницької міської ради, представникам комунальних підприємств, закладів охорони здоров’я, освіти і всім небайдужим людям».

Вінницькі волонтери багато часу проводять у зоні ООС. Так, нещодавно Андрій Сірак та Андрій Нечипорук повернулися зі сходу, де протягом червня працювали в районі бойових дій у складі Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова. За цей час вони вивезли з лінії фронту понад двадцять поранених бійців, врятувавши їхні життя.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати