Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Волині порахують «саджанці» Дерева проектів «Дня»

Фотовиставка нашої газети у 12-й раз вирушає до Луцька
24 квітня, 19:04
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Луцьк був містом, у якому відбулася найперша презентація книги «Україна Inсognita», котра дала початок і назву масштабному проекту газети «День»: виданню історичної літератури, яке нараховує вже не один десяток позицій. Луцьк був і є містом, у яке обов’язково щороку прибуває фотовиставка «Дня» з найкращими світлинами міжнародного фотоконкурсу, бо газета має тут як своїх читачів, так і партнерів, завдяки яким Луцьк, напевне, став містом, бібліотеки якого, масові і шкільні, мають найбільшу кількість книжкових видань «Дня». Щороку міська рада (при міському голові Миколі Романюку), місцеві благодійні фонди купували і дарували книгозбірням усі новинки «Дня». І цього року благодійний фонд «Волинь-2014», як і торік, придбає книгу «Сестра моя, Софія...» для шкіл Луцька і Луцького  району, а також оформить їм передплату на «День».

Усі зустрічі, читацькі конференції, презентації фотовиставки відбуваються в приміщенні бібліотеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Головний редактор «Дня» Лариса Івшина є членом Наглядової ради вишу і його почесним професором. Живі зустрічі і дискусії з нею завжди багатолюдні. Тут пам’ятають і прочитану нею публічну лекцію «Ідентичність і модернізація України», подією був її майстер-клас для студентів Інституту філології і журналістики. Майбутні соціальні педагоги,  які навчаються у СНУ, після побаченого й пережитого на презентації фотовиставки «Дня» писали есе...

Великі враження залишила торік фотовиставка «Дня» у старшокласників гімназії з волинського містечка Локачі. У них відбулася не просто пізнавальна, а й навчальна екскурсія, вони також писали есе. Директор гімназії Оксана Сахарчук ділилася враженнями, як довго збиралася показати нелуцьким дітям фотовиставку газети «День», бо те, що робить загалом видання, є «імпульсами, котрі спонукають думати», каже вона. У Локачинській гімназії відбулося вже три наукові конференції за книжковими виданнями газети «День», підготували і четверту. І цього року локачинські старшокласники разом зі своїми педагогами мріють таки побувати на презентації фотовиставки, взяти участь у запланованій в рамках днів «Дня» у Луцьку зустрічі з головним редактором газети Ларисою Івшиною. Ця зустріч-дискусія матиме назву  «Національний діалог».

Анна ДАНИЛЬЧУК, проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та роботи зі студентами Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки:

— Ми з нетерпінням очікуємо Днів «Дня» у Луцьку. Фотовиставка газети — це визначна подія у культурному житті країни, і для університету велика честь приймати у себе світлини найкращих авторів. Тисячі лучан протягом півмісяця, завдяки виставці, зможуть пережити ключові моменти доблесно героїчного або ж спокійно красивого буття країни. Знаю, як багато натхнення такі світлини дарують нашій молоді, провокують роздуми. Символічно, що наш почесний професор Лариса Івшина приїздить до нас навесні, коли усе розквітає, відроджується і надихає до праці. Цьогоріч плануємо дещо особливе, висловлюся теж по-весняному: хочемо порахувати «саджанці», яких Волині подарувало дерево проектів «Дня». (Нагадаємо, «День» оформив багатство своїх проектів як віртуальне «Дерево» incognita.day.kiev.ua/books/derevo, і редакція завжди цікавиться, як працюють її книги та інші ініціативи. — Ред.). Готуємо багато цікавих запитань та поділимося враженнями й ідеями.

Презентація кращих знімків Міжнародної фотовиставки «Дня» відбудеться у бібліотеці  СНУ імені Лесі Українки о 12-й годині 28 квітня, о 13-й — зустріч-дискусія з головним редактором видання Ларисою Івшиною та презентація книжкових новинок газети. Фотовиставка «Дня» перебуватиме у Луцьку до 14 травня (вул. Винниченка, 30А, з 9-ї до 17-ї години, субота з 10:00 до 16:45, неділя - вихідний, вхід вільний).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати