Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Волині заборонили в’їзд транспорту в лісові масиви

Причиною стала загроза поширення масштабних пожеж
09 квітня, 20:38
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Не так давно лісівники змушені були заборонити перебування на рекреаційних пунктах, бо вони у період карантину просто притягували людей і вже ставали небезпечними для них. А віднині і просто заїхати в ліс, на узлісся і далі прогулюватися на природі також стає неможливим. Закрити весняний ліс змушені через постійні пожежі. Підпалюють, на щастя, ще не самі ліси, проте горять поля і луги біля них, і вогонь дуже скоро доходить і до лісових масивів.

З початку весни  волинські лісівники, як повідомила прессекретар Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Світлана ДУМСЬКА, виїжджали на пожежі майже 400 разів. Лише у минулі вихідні таких виїздів було майже 70!

Директор державного підприємства «Любомльське лісове господарство» Володимир ТУРЕВИЧ також чергує уночі, як і інші працівники, аби оперативно реагувати на підпали. До такого стилю життя і роботи лісівників, каже, змушують обставини. Підпалюють колишні колгоспні поля, тепер це людські паї, які не обробляються, заростають травою та чагарниками. Аби «не заморочуватись», не готувати поле до обробітку, його підпалюють... А від поля до лісу вогонь дуже швидко долає шлях. Особлива активність паліїв припадає на вихідні, певно, міркують, що лісівники та надзвичайники також відпочивають. Вже кілька тижнів, ризикуючи життям, здоров’ям, незважаючи на карантин, ті ж лісівники рятують світ, бо гинуть не лише чагарники і дерева, гинуть тварини й рослини. Вони рятують землі, які не знаходяться у їхньому підпорядкуванні, але якщо цього не робитимуть, то підуть за димом і ліси. В лісової державної охорони нема вихідних. І таке враження, що загалом суспільству байдуже, що одні вбиваються, рятуючи громадське майно, бо помічників, коли треба гасити пожежу, вкрай мало.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати