Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Навчатимуться всі

В Україні з’являться центри підтримкиінклюзивної освіти
28 серпня, 10:14

Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів України. Згідно із затвердженим положенням, такі установи забезпечуватимуть навчання та підвищення кваліфікації шкільних вчителів і працівників інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ). Крім того, там консультуватимуть інші установи, як-то органи соціального захисту населення, заклади охорони здоров’я, місцевих чиновників і посадовців, громадські організації, сім’ї чи законних представників дітей. 

На сайті уряду інформують, що колективи таких центрів проводитимуть і аналітичну роботу. Фахівці визначатимуть, як впливає раннє втручання на розвиток дитини з особливими освітніми потребами, як підібрати кращу програму розвитку тощо. Під час роботи з дитиною враховуватимуться побажання батьків, зокрема у виборі місця та форми навчання. 

Такі центри працюватимуть у кожній області на базі інститутів післядипломної освіти, спільно з ними розроблятимуться програми підвищення кваліфікації. Звернутися за консультацією можна буде упродовж усього року. Там також акумулюватиметься статистична інформація про стан і потреби інклюзивної освіти в України. У кожній області центри аналізуватимуть дані про охоплення навчанням дітей відповідних категорій і про спеціально підготовлених фахівців.

Не менш важлива функція — інформування. Так, центри проводитимуть семінари і тренінги для педагогів і громадськості, підвищуватимуть обізнаність про людей з особливими потребами, щоб запобігти дискримінації їх у суспільстві.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати