Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Наймолодшому загиблому в АТО вінничанину

На фасаді школи №11 відкрили меморіальну дошку Євгену Костюку
26 травня, 11:46
ФОТО НАДАНО АВТОРОМ

Напередодні останнього дзвоника учнів і вчителів Вінницької загальноосвітньої школи № 11 зібрала сумна подія. На фасаді навчального закладу вони відкрили меморіальну дошку на честь свого випускника, наймолодшого загиблого в АТО вінничанина Євгена Костюка із позивним «Шльоцик». Він пішов на війну добровольцем, у 17 років. Вступив до добровольчого українського корпусу «Правий сектор». Пройшов дві ротації. А загинув внаслідок осколкового поранення 29 травня 2016 року при виконанні бойового завдання в районі шахти «Бутівка». На той час Євгену було лише 19 років...

«Сумною ознакою теперішнього часу стає встановлення меморіальних дошок на честь наших випускників. Це велика трагедія — втрачати молодих і сповнених життя продовжувачів українського року, — зазначає директор школи № 11 Володимир Середюк. — Я пам’ятаю Женю в шкільні роки. Звичайних хлопчик, який не вирізнявся поміж інших, але він мав щире серце, наповнене любов’ю до України. У 17 років він поїхав на Майдан до Києва, потім пішов на війну разом зі своїми побратимами. І там загинув за нашу незалежність. Встановлення дошки на честь Євгена — це наш борг честі за його подвиг. Це — приклад любові до своєї країни, який гідний найвищої оцінки».

На лінійці-реквіємі були присутні рідні Євгена Костюка. Всі ті, хто знав і любив його. Дідусь загиблого героя Анатолій Костюк дякував колективу школи за вшанування подвигу свого онука. Особливу подяку адресував небайдужим вінничанам, організаціям, які допомогли у зборі коштів для встановлення пам’ятної таблички на честь Євгена.

«Пам’ять про Женю живе й школі. Тут діє музейна експозиція, де зберігаються його особисті речі та експонати інших загиблих героїв АТО. Ці знаки пам’яті нагадуватимуть кожному з дітей про події нинішніх часів. Допоки житимуть люди, житиме і пам’ять про наших героїв. На їхніх прикладах мають виховуватися діти, а спогади про них повинні передаватися з покоління у покоління», — закликає дідусь загиблого героя.

Усі присутні вшанували пам’ять Євгена Костюка хвилиною мовчання. Після урочистого відкриття меморіальної дошки школярі поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на його честь, та запалили лампадки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати