Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Неперевершені...

24 і 25 серпня в Національному центрі «Музей Івана Гончара» відбудеться свято народного мистецтва
23 серпня, 11:06
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Уже стало традицією, що саме до Дня Незалежності у Музеї Гончара дають змогу майстрам із різних куточків нашої країни представити свої найкращі вироби. За словами організаторів акції, вишивальники, ткачі, гончарі, ложкарі, іграшкарі, майстри з обробки дерева, шкіри, лози та багато інших митців продемонструють свої вміння у традиційних ремеслах.

Нині у музеї триває виставка «З янголом у човні», яка присвячена 95-річчю знаної майстрині живопису на склі Анастасії Трохимівни Рак. Мисткиня залишила унікальну спадщину, з частиною якої можна познайомитися, відвідавши ретровернісаж. У експозиції — роботи художниці й світлини, які представляють творче розмаїття доробку Анастасії Трохимівни. Саме ця мисткиня, яка працювала у стилі примітивізму, відродила знищену за радянських часів традицію малювання на склі. Роботи А. Рак характеризуються простотою і глибиною зображуваного. Нині її картини зберігаються у Державному музеї українського народного мистецтва, Національному музеї народної архітектури і побуту, Музеї Івана Гончара, Музеї Т.Г. Шевченка, Музеї літератури, Запорізькому художньому музеї та в Музеї людини в Парижі. Виставку можна побачити до 10 вересня.

У рамках ярмарку (24 серпня) відбудеться авторська лекція-екскурсія «Вниз сходами, що ведуть вгору», а також пройде майстер-клас із живопису на склі від старшого наукового співробітника Музею Івана Гончара, куратора проекту «З янголом у човні» художника Володимира Рака.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати