Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ні — обмеженню місцевого мовлення

У Кропивницькому відбулася акція на підтримку регіональної філії Суспільного телебачення
26 лютого, 19:04
ФОТО ІГОРЯ КРУШЕНИЦЬКОГО

В акції, ініційованій колективом філії, взяли участь журналісти, громадські діячі, волонтери, депутати, кропивничани-шанувальники місцевого телебачення. Тримаючи в руках плакати з написами: «5 років реформи Суспільного без Суспільного», «Я за власний регіональний контент Суспільного», «Ні інформаційній капітуляції», кожен мав змогу висловити свої аргументи на захист регіонального мовника.

За словами журналістки «UA:Кропивницький» Олени Горобець, яка очолила комітет з порятунку філії, на противагу децентралізації та розвитку локальних медіа, центральне керівництво пропонує обмежити місцеве мовлення до години на добу для телевізійних програм та півтори години для радіо. Таким чином з ефіру зникне ранкове шоу «Ранкова кава» та низка аналітичних програм, а частина колективу опиниться під загрозою звільнення. Працівники «UA:Кропивницький» переконані, що зменшення обсягів мовлення незалежного телебачення становлять загрозу національній безпеці країни.

«Ми не проти Суспільного — ми за те, щоб не скорочувати години мовлення на локальному телебаченні. Ми прагнемо діалогу і хочемо, щоб нас почули», — звернулася Олена Горобець до присутніх.

Кропивницький став дев’ятим містом, де відбулася акція на підтримку регіональних філій Суспільного телебачення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати