Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Новий господар «Києва»

Переможцем відкритого конкурсу на оренду кінотеатру стало ТОВ «Сінема-Центр»
15 квітня, 19:11
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Аукціон відбувся 15 квітня у КМДА. Його учасниками, крім згаданого товариства, стали громадська організація «Фонд «Молодість», ТОВ «Планета Кіно», ТОВ «Сантіні Ф’южин», ПрАТ «Мультіплекс-Холдинг». «Сінема-Центр» — власники мережі кінотеатрів «Сінема-Сіті», які працюють у Києві, Одесі й Тернополі.

Майбутній орендар за оренду будівлі площею понад 7300 м2 щомісяця сплачуватиме 2 мільйони 119 тисяч гривень (без ПДВ). Крім фінансових умов, міська влада прописала в умовах конкурсу низку додаткових вимог. Перш за все, переможець конкурсу має укласти охоронний договір на будівлю кінотеатру, яка є пам’яткою культурної спадщини. У подальшому він має зберегти статус «Києва» як важливого культурного та фестивального центру через популяризацію українського кіно (не менше 30% від загального репертуару), співпрацю з оргкомітетами відомих кінофестивалів, посольствами і культурними установами інших країн. Також прописано обов’язок забезпечити доступ до кінотеатру маломобільних категорій населення та низку освітніх і дитячих програм, частина заходів з яких має бути благодійною. Протягом місяця з підписання договору орендар повинен представити план роботи кінотеатру та міжнародних програм у ньому.

— «Київ» — це перлина столиці і знаковий для всіх містян кінотеатр. Тому для нас дуже важливо зберегти його унікальність, його глядача, а отже — фестивальний профіль. Міська влада спільно з громадськістю, а також за рекомендаціями Департаменту культури прописала умови конкурсу таким чином, щоб за кінотеатром у подальшому було збережено його фестивальне та арт-хаусе спрямування. Ми очікуємо, що новий орендар буде чітко виконувати поставлені умови конкурсу, за чим місто неодмінно пильнуватиме. А кінотеатр буде розвиватися і приносити користь усім сторонам: киянам і гостям столиці, місту й орендарям, — повідомив заступник голови КМДА Володимир СЛОНЧАК.

Договір оренди укладуть на десять років, протягом цього терміну Київська міська рада не прийматиме рішення щодо приватизації цього об’єкта. Цільове призначення будівлі — кінотеатр — буде чітко зафіксовано в охоронному договорі й не підлягатиме зміні. Будь-які суперечки щодо невиконання умов угод вирішуватимуться через суд.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати