Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Обери машину для поліції!

У столиці голосують за кращий дизайн авто для нової патрульної служби
20 березня, 17:01
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Учора, 19 березня, на майдані Незалежності виставили шість машин Toyota Prius із різним оздобленням. Усе маркування синьо-жовте, десь це — смуги, десь — клітинки, подібно до англійських машин поліції. Біля кожної автівки є прозора урна, на якій лежать папірці. Люди підходять до моделі, яка сподобалась, і кладуть папірець у контейнер — голосують. За кілька годин після початку акції в кожній урні лежав із десяток бюлетенів.

Фаворит народу — модель №2. На дверях машини — широка синя смуга з жовтим ободком, коса синя смуга і білий напис «Поліція». Студент-маркетолог Артем Малькевич проголосував саме за цей варіант. «Машина сподобалася, бо більш-менш скромна. Не дуже вдала модель у клітинку, схожа на таксі, — ділиться Артем Малькевич. — Важливо, що будь-які зміни, зокрема у дизайні авто, дають надію. Нові машини — частина нового життя». Студента трохи бентежить емблема МВС на автомобілях. Артем каже, що добре було б не розміщати її взагалі, якщо це можливо. У хлопця цей символ асоціюється зі «старою», корумпованою, міліцією.

Вуличне голосування важливе, але не вирішальне при виборі маркування патрульних автомобілів. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав у Facebook: «Голосування носить консультативний характер, і його результати не стануть остаточними, тому що, крім суто естетичного аспекту, є ще нормативи і правила, яких необхідно дотримуватися. Однак експерти МВС обов’язково врахують результати голосування як один із найбільш значущих чинників вибору». На думку Арсена Авакова, патрульна машина має бути функціональною і «виглядати дружелюбно». Автомобіль потрібно помічати, щоб його було видно здалеку в темноті і в негоду, він має викликати позитивні асоціації.

Голосування за маркування автомобілів для патрульної поліції Києва триватиме до 26 березня на майдані Незалежності з сьомої ранку до восьмої вечора. Також обрати кращий варіант дизайну можна на сайті МВС України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати