Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Обговорити сучасні виклики

На Тернопільщині провели «Фестиваль громад»
02 жовтня, 16:22

12 об’єднаних територіальних громад представили свої досягнення і здобутки, обмінювалися досвідом щодо розвитку ОТГ на «Фестивалі громад», який відбувся у Чортківському районі, на території Заводської громади. Як зазначають учасники заходу, «Фестиваль громад» став майданчиком для обговорення сучасних викликів. Очільники ОТГ під час панельних дискусій розповіли про залучення громадян до креативних ідей та ініціатив, про проекти, які втілюються в межах «бюджету участі».

Великогаївська ОТГ сформувалася одна з перших 2015 року. «Наше кредо в тому, що ми — велика та єдина сім'я на майже 12 тисяч жителів. Коли ми об’єдналися, перш за все поставили завдання, що маємо максимально залучати молодь. У нас є громадська організація «Поштовх вперед», молодіжна рада, і ми маємо можливість ці напрацювання сьогодні представити на такому прекрасному дійстві», — каже голова Великогаївської об’єднаної територіальної громади Олег КОХМАН.

Голови громад спільно з депутатами представляли проекти, які їм вдалося втілити, а також нові плани і бачення подальшого розвитку ОТГ. Як зазначає голова Шумської ОТГ Володимир ПЛЕТЮК, сучасними критеріями успіху є креативність, ініціативність та віра в позитив: «Рік чи два роки тому ми навіть не могли мріяти про речі, які зараз впроваджуємо, і вони приносять результат та успіх. У нашій громаді втілено чимало проектів — відкрили кінотеатр, вдалося деякі об’єкті ввести в експлуатацію. Все це дало можливість людям проявити ініціативу, адже ідею треба спроектувати, обстояти, далі супроводжувати й відповідати за те, що вона найкраща. Ми відкрили ЦНАП 2016 року, і грантодавці, які вклали в цей проект кошти, до цього часу моніторять, як усе це працює. Тобто постійно розвиваємо зміни, які впроваджуємо. Зараз працюємо над великим проектом щодо правильного поводження з твердими побутовими відходами. На цьому фестивалі є депутати міської ради, які займалися «бюджетом участі», минулого року наша громада виграла три проекти. Якщо цьогоріч ще інші проекти переможуть у конкурсі, будемо дуже вдячні».

Учасники фестивалю взяли участь у різних майстер-класах. Фінальною частиною фестивалю стало створення цукрової карти громад Тернопільщини. «Це символічно. Адже наша громада славиться цукровим виробництвом. Ми раді, що саме в нашій ОТГ відбувся такий фестиваль, представлено 12 громад. Мали отримали чудову нагоду обмінюватися досвідом, продемонструвати досягнення. Маємо стимул і мотивацію до подальшої роботи», — каже голова Заводської об’єднаної територіальної громади Людмила ПАВЛІНСЬКА.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати