Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Олег Верняєв – спортсмен квітня

Сергій Бубка: «Гімнаст став третім в історії незалежної України абсолютним чемпіоном Європи»
22 травня, 10:50
КЛУБ ЧИТАЧІВ «Дня» ПОПОВНИВСЯ АБСОЛЮТНИМ ЧЕМПІОНОМ ЄВРОПИ. ОЛЕГ ВЕРНЯЄВ: «СПОРТСМЕНИ МАЮТЬ ЗНАТИ ІСТОРІЮ УКРАЇНИ» / ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

В Олімпійському домі нагородили найкращого спортсмена і тренера України в квітні — дворазового чемпіона Європи зі спортивної гімнастики Олега Верняєва та його особистого наставника Геннадія Сартинського. Нагадаємо, що на чемпіонаті Європи, який відбувся у французькому Монпельє, найкращий спортсмен України 2014 року (Олег нещодавно отримав «Спортивний Оскар» під час Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року») виборов для України відразу дві «золоті» медалі, ставши третім в історії України абсолютним чемпіоном Старого Світу. «Не перестаю захоплюватися та пишатися цим талановитим і успішним спортсменом. Останній раз українським гімнастам вдавалося здобути «золото» в багатоборстві на європейській першості 15 років тому. Завдяки своєму досягненню Олег став третім в історії незалежної України абсолютним чемпіоном Європи після Ігоря Коробчинського та Олександра Береша. Феноменальні результати та досягнення Олега просто вражають!» — наголосив під час нагородження президент НОКу Сергій Бубка.

Нагадаємо, що гімнаст Олег Верняєв також став першим українським спортсменом, якому вдалося вибороти Кубок світу сезону 2014 — 2015. Відзнаку найкращого спортсмена місяця гімнаст отримує вже вп’яте — спочатку він став найкращим спортсменом місяця в листопаді-2012 та ще тричі був визнаний 2014 року: в травні, жовтні та листопаді.

«Для мене перемога у номінації «Найкращий спортсмен місяця» — додатковий стимул працювати над собою. Коли тебе нагороджують, це завжди приємно. Є, звичайно, ще одна мотивація, наприклад, наздогнати Олю Харлан, яка вісім разів була найкращим спортсменом місяця за номінацією НОК. Жартуємо, що тепер це між нами буде боротьба різних видів спорту,            — зауважив у коментарі «Дню» Олег Верняєв. — Дякую газеті «День» за подарунок — книжку «Україна Incognita. ТОП-25». Переконаний, що історію України спортсмени мають знати. І хоча у мене вкрай мало вільного часу — по 7-8 годин на добу проводжу на тренуваннях — обіцяю її прочитати».

Олег Верняєв родом з Донецька. Зізнається, що з болем спостерігає за всім жахіттям, що відбувається на сході й сподівається на мирне вирішення ситуації.

«Усі мої рідні, крім батьків, перебувають у Донецьку, зокрема, бабуся та дідусь. Їм нелегко там, адже ми мешкали в районі аеропорту. Звісно, сьогодні ніхто з рідних у своїх будинках не живе. Там просто неможливо жити      — район майже повністю зруйновано, — додає спортсмен.    — Звичайно, для мене це дуже важка тема. Із родиною тримаємо зв’язок через Інтернет, також зідзвонюємося. Хотілося б, щоб це все якнайшвидше закінчилося, і я зміг поїхати в рідне місто в гості до бабусі з дідусем».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати