Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Олександр Кольченко припинив голодування

8 червня активісти починають онлайн-акцію #SaveOlegSentsov
08 червня, 12:31
ФОТО АНТОНА НАУМЛЮКА

Сьомого червня незаконно засуджений Кремлем кримчанин Олександр Кольченко припинив голодування, яке він почав 31 травня. Про це на сторінці у фейсбук написав його адвокат Андрій Лепьохін, додавши фото листа Олександра. Зокрема Кольченко написав: «Вимушений визнати, що я переоцінив свої сили — я виявився надто слабким. Тому я вирішив припинити голодування. В іншому випадку я наразив би своє здоров’я на невиправданий ризик. Невиправданий — з низки причин: голодування з висуненими до держави вимогами розраховане на те, що держава намагається мінімізувати репутаційні ризики, втрати; репутацію сучасної (Росії. — Ред.) навряд чи можна чимось зіпсувати — після анексії Криму, розв’язування війни на південному сході України, публікації результатів розслідування щодо збитого малайзійського «Боїнга» тощо; утім, уже навіть після публікації результатів розслідування Еммануель Макрон усе-таки приїхав до Росії з візитом, підписував угоди і про Олега Сенцова запитав ніби мимохідь. Звідси випливає, що лідери європейських країни, що беруть участь у «нормандському форматі», не зацікавлені в посиленні тиску на Росію. І від цього стає страшно... Дуже хочеться сподіватися, що я помиляюся в оцінці ситуації навколо Олега Сенцова...» Андрій Лепьохін повідомляє, що під час голодування Олександр втратив 10 кілограмів ваги, перед припиненням голодування він дуже ослаб, почав непритомніти.

Тим часом адвокат Олега Сенцова, який голодує вже 26 днів, написав у своєму «Фейсбуці», що Олег просить людей на волі не голодувати на його підтримку. «Це неправильно, оскільки в них багато інших можливостей впливати на ситуацію з українськими політв’язнями», — написав Дмитро Дінзе.

Водночас учасники фейсбук-спільноти SaveOlegSentsov повідомили, що 8 червня починають онлайн-акцію #SaveOlegSentsov. «У фейсбуці та твітері ми будемо звертатися до політиків Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії та США — G7 Act Now! Save Ukrainian Jailed-70 #SaveOlegSentsov Інструкція, як долучитися до акції з’явиться 8 червня у день відкриття саміту G7 на сторінці кампанії #SaveOleg Sentsov», — ідеться в їхньому повідомленні на фейсбук-сторінці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати