Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Перемир’я триває – вільних ліжок для поранених немає

У волонтерському пункті при госпіталі Дніпра закінчились продукти і теплий одяг. Потрібна допомога!
20 вересня, 12:05
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

У Дніпрі закінчились вільні місця в реанімації лікарні імені Мечникова. Через велику кількість поранених немає вільних ліжок. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав головний лікар ОКЛ імені Мечникова Сергій Риженко.

«У реанімації Мечникова — лише військові. Всі надійшли у вересні. «Перемир’я» триває — вільних ліжок не залишилось», — написав головлікар. Аналогічні тривожні повідомлення йдуть і з Дніпровського військового госпіталю. Сюди продовжують надходити поранені бійці, у волонтерському пункті при госпіталі закінчились продукти і теплий одяг. За словами волонтера Олександри Каладжиєвої, на даний момент у госпіталі близько 240 осіб. У реанімації лежать військові з тяжкими пораненнями й ампутаціями. «Поранені із зони АТО надходили все літо. Везуть їх майже щодня і зараз. Із ампутаціями й «вогнепалами». Доправляють не лише поранених, а й хворих. Деколи доводиться ліжка доставляти в палатах, щоб усіх розмістити», — говорить вона. Що стосується постачання, розповідає О. Каладжиєва, то зараз забезпечення ліками і матеріалами значно краще, ніж це було раніше. Волонтерам лише інколи доводиться купувати якісь ліки «на вимогу». Здебільшого їхні зусилля зосереджені на забезпеченні бійців продуктами харчування й одягом. На фронті бійцям доводилося харчуватися в основному сухими пайками, тому дніпровські волонтери намагаються налагодити постачання госпіталю домашньою їжею, овочами і фруктами, молочною продукцією. Від містян приймають теплі речі: светри, куртки, взуття, шкарпетки. «Ми працюємо при військовому госпіталі вже третій рік. І лише один раз, на початку 2015 року, кількість поранених зменшувалася до 20 осіб. Зараз поранених із зони АТО везуть і везуть, попри так зване перемир’я. Хоча дані про кількість поранених стараються не називати», — говорять волонтери. За повідомленнями українських ЗМІ, противник за минулу добу 18 разів обстрілював позиції ЗСУ в зоні АТО на Донбасі.

Для тих, хто може допомогти, графік роботи волонтерів: субота — неділя з 9.00 до 17.00. Контакти: Людмила Мовчанюк 098 568 08 21, будні 11.00–19.00 Олександра Каладжиєва 067 635 26 33, Міла Маневич 066 233 64 16.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати