Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Перший про Владу»

У день свого 85-річчя перший президент України Леонід КРАВЧУК презентує нову авторську книгу
09 січня, 19:14

Остання авторська книга Леоніда Кравчука «Одна Україна, єдиний народ» виходила 2010 року. Після цього в Україні відбулося багато подій, особливо враховуючи Євромайдан та війну Росії проти України. Всі ці події змінили «тіло» країни, вплинули на суспільство, але мало що змінили в системі влади.

У Слові до читачів до нової книги «Перший про Владу» Леонід Макарович розповідає, що 2018 року мав дуже цікаву зустріч із молодими людьми, частина з яких у майбутньому хоче стати політиками. За його словами, в залі було понад 400      людей — приблизно ровесників незалежності України, і розмова тривала більш ніж дві години в абсолютно демократичній атмосфері, коли бажаючі могли поставити запитання. «Після подібних зустрічей, які у мене відбуваються приблизно раз на рік, я завжди виходжу натхненним, задоволеним і в позитивному настрої, — пише перший президент. — Цього разу все було так само, але спілкування виявилося чимось особливим. Мене воно зачепило і емоційно, і змістовно. Я запитав себе: яка проблематика була основною, що найбільше хвилювало молодь?» 

«Виявилося, що все зводилося до одного — влада, — дає відповідь Леонід Кравчук. — Осмислюючи далі цю зустріч, я дійшов висновку, що мені — людині, яка була частиною радянської системи й яка потім допомогла розвалити цей тоталітарний режим, людині, яка мала безпосередній стосунок до історичного відновлення і перших кроків становлення незалежної України, — потрібно написати книгу про владу. І дати відповідь на запитання: чому за 27 років незалежності у нас так і не створена ефективна влада, ми не розуміємо її суті і не навчилися використовувати владні механізми для побудови нової модерної держави?»

Власне на це запитання і покликана дати відповідь книга. У ній, за словами першого президента, він намагався бути максимально відвертим у своїх поглядах і оцінках. «Я запрошую читача до аналізу подій і політиків на прикладі історичної ретроспективи радянської доби і незалежної України», — пише Леонід Кравчук.

Для того щоб адекватно оцінювати ситуацію в Україні, політики і не тільки мають нарешті навчитися бачити в тих чи інших подіях причинно-наслідковий зв’язок. Це піде на користь як їм самим, так і країні. У пропонованій книзі «Перший про Владу» якраз визначається не лише діагноз нинішній системі влади, а й пропонується рецепт виходу із ситуації від Леоніда Кравчука. 

Презентація для журналістів відбудеться в четвер, 10 січня 2019 року, о 12.00, у Київській міський галереї мистецтв «Лавра», за адресою: м. Київ, Лаврський провулок, 7.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати