Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Планомірне підвищення виплат

Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська представила стратегію розвитку пенсійної системи
03 березня, 18:55

«Індексація пенсій буде! А разом з нею — і нова стратегія зростання пенсій, яку урядова команда і депутатський корпус розробили за дорученням Президента Володимира Зеленського! Ініціатива полягає в планомірному підвищенні виплат — уже до 2023 року розмір середньої пенсії зросте на 1200 грн!» — розповіла про поетапне зростання виплат для українських пенсіонерів очільниця відомства, передає www.kmu.gov.ua.

За словами Юлії Соколовської, підвищення здійснюватиметься в декілька етапів: «У першу чергу — найстарші люди віком від 80 років. З урахуванням індексації уже цього року їхні пенсії в середньому зростуть на 700 грн/місяць. Далі — від 78, ще через рік — від 75 років тощо», — наголосила міністр.

Як зазначила Юлія Соколовська, уряд має чітку стратегію розвитку пенсійної системи, в результаті якої пенсія щороку зростатиме для всіх.

За словами міністра, зростання пенсій відбуватиметься, зокрема, за рахунок індексації: «Це плановий і закладений у бюджеті перерахунок! Наш уряд запланував її на вересень. У середньому і за рахунок індексації розмір пенсії зросте на 216 грн/місяць протягом 2020 року».

«Крім того, якщо парламент підтримає законопроєкт Мінсоцполітики № 2494, то уже починаючи з цього місяця одинокі пенсіонери віком понад 80 років будуть отримувати ще одну допомогу — на догляд! Таким чином, ми збільшимо виплати для ще 100 тис. наших пенсіонерів, які додатково щомісячно отримуватимуть по 670 грн»,— додала Юлія Соколовська.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати