Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Помічник для батьків

Вінницький лікар-педіатр Андрій Шиманський розробив безкоштовний телеграм-бот з порадами
17 серпня, 18:03

«Твій помічник/Здоров’я малюка» (або ChildDoc_bot) — саме так називається телеграм-бот, яким віднедавна користується понад дві тисячі батьків у Вінниці. Він відповідає на найбільш поширені запитання по догляду за дитиною. Створив батьківського помічника молодий лікар-педіатр Андрій Шиманський. Підштовхнув його до цього карантин. Працює бот 24 години 7 днів. Інтерфейс застосунку досить зручний, має всього кілька головних вкладок: «Малюк захворів», «Вкусила комаха», «Вакцинація», «Запитати онлайн», «Ваша аптечка» та інші. Як каже його розробник, лікар-педіатр Андрій Шиманський, це свого року довідник тих базових понять, які мають знати всі батьки. Він навчить їх швидко реагувати у потрібні моменти і зайвий раз не нервувати, коли малюк просто кілька разів пчихнув.

«Сучасні батьки читають багато корисної інформації щодо лікування дітей. Та коли виникає справжня потреба у її застосуванні, панікують і нерідко не можуть пригадати, що саме треба робити і де саме вони про це вже читали. Відтак починають нервувати і відчувають безпорадність. У цьому випадку ChildDoc_bot може стати у пригоді, — розповідає лікар. — Ідея його створити виникла під час карантину, коли неможливо було записатися на прийом до сімейного педіатра, аби проконсультувати дитину. Ще й час консультації був обмежений, тому всю інформацію не обговориш. Тоді я зібрався з силами і вирішив розробити чат-бот, який допоможе батькам швидко і легко знайти відповіді на часті питання».

Андрій додає, що застосунок доступний у користуванні й абсолютно безкоштовний. Найбільше ним користувалися під час карантину. Сам автор наповнював розділи рекомендаціями відповідно до запитів і виходячи із запитань матусь у соціальних мережах. Каже, що найбільше батьків цікавить вакцинація, найпоширеніші хвороби у дітей до 3-х років, скарги та початок прикорму.

«Звичайно, усі ці рекомендації не можуть замінити очної консультації. Тому телеграм-бот — це радше довідник тих базових понять, які мають знати всі батьки: як промити носа, чим промити носа, чим не варто, що таке кашель, коли він трапляється. Тобто це така базова інформація, яка батькам підкаже під час виникнення якихось симптомів, чому вони виникли, як дитині можна допомогти зараз, як надати невідкладну допомогу та коли треба терміново звернутися до лікаря», — резюмує педіатр.

Користуватися застосунком досить зручно, достатньо увійти у головне меню і обрати один із пунктів. Кожен розділ має свої підпункти, що конкретизує пошук. Зважаючи на сезон відпусток Андрій додав нову категорію «Аптечка у подорож в 1 клік». Для її формування достатньо просто вказати вагу малюка і отримати чіткий перелік засобів, які варто брати із собою у відпустку. При чому в рекомендації прописані не лише препарати, але й вказується дозування, враховуючи вагу та вік малюка. Достатньо роздрукувати, як пам’ятку, або просто зробити знімок екрану, і спокійно вирушвати на відпочинок.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати