Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Порядок пильнуватимуть «шерифи»

Дніпропетровська область стала першим регіоном в Україні, де виконувати свої обов’язки взялися поліцейські офіцери територіальних громад
12 червня, 11:26
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Свою  службу вони розпочали зі знайомства з головами ОТГ і місцевими мешканцями. Під час зустрічі обговорювалися проблеми та план роботи на найближчий час. Одне із завдань поліцейських офіцерів — відвідини сімей, де бувають випадки домашнього насильства. Як повідомляє прес-служба Національної поліції Дніпропетровської області, правоохоронці вже поспілкувалися із кривдниками та їхніми жертвами, пояснили їм зміни в законодавстві про протидію домашньому насильству. Також на постійному контролі — безпека руху на дорогах територіальних громад. Поліцейські розпочали проводити профілактичну роботу з водіями та пішоходами, звертати їхню увагу на неухильне дотримання правил дорожнього руху.

Серед запланованих кроків на найближчий час — огляд дорожніх знаків, впровадження проекту «Чужий у громаді» й інші важливі етапи, завдяки яким кожна громада матиме безпечні та якісні умови життя, оперативне реагування поліцейських офіцерів на будь-які ситуації. Тому люди, що проживають в ОТГ, зможуть відчувати себе більш захищеними. На сьогодні роботу в області розпочали 34 поліцейських, які пройшли відповідне навчання. Вони обслуговують 22 територіальні громади. Нові поліцейські вже отримали ключі від службового транспорту, а ОТГ повинні забезпечити їх службовими офісами та житлом.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати