Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Посилка» в ООС

У Кропивницькому група фермерів передала на потреби 3-го окремого полку спецпризначення імені Святослава Хороброго мікроавтобус
14 грудня, 11:36

За словами фермера та волонтера із Бобринця Олексія Цокалова — побратима Героя Небесної Сотні Віктора Чміленка, який загинув на Майдані від кулі снайпера, деякі автомобілі, придбані волонтерами для військових 2015 року, вийшли з ладу. Благодійники підрахували, що дешевше буде купити нове авто, аніж відремонтувати старі. Автомобіль на вісім місць (Volkswagen Transporter) знайшли в Польщі. Перевезти авто до України допоміг Іван Раповий — учасник Революції Гідності зі Львова (саме його намагався врятувати під час обстрілів на Майдані Віктор Чміленко). Іван, лікуючись у польському госпіталі, познайомився з тамтешньою діаспорою, встановив зв’язки з місцевими волонтерами. Автомобіль придбали у польського фермера. На ремонт і власне купівлю витратили орієнтовно п’ять тисяч доларів.

«Я бачу, як діти пишуть листи на фронт, дякуючи військовим. А це теж своєрідний лист, я б сказав, навіть посилка», — зазначив Олексій Цокалов.

У придбанні мікроавтобуса та передачі його військовим 3-го полку взяли участь фермери із Бобринця Микола Панасюк, Віктор Романюк та Микола Пелих, Ігор Неофіта із Добровеличківки, Іван Раповий зі Львова і благодійник із Черкас.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати