Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Потрібна державна прагматика, а не політична доцільність»

Учасники ЛШЖ побували на екскурсії підприємством з науково-технічних розробок UA.RPA та поспілкувалися з адміралом Ігорем КАБАНЕНКОМ про виклики в оборонній та безпековій сфері для України
16 липня, 18:50

Під час екскурсії «літньошколярі» змогли побачити всі етапи виготовлення захисних масок, шоломів та приладів нічного бачення. Нас запросив сюди Ігор Кабаненко — людина, що вірить у історію успіху обороноздатності України.

ЄВГЕНІЯ ШЕВЦОВА ПРИМІРЯЄ ШОЛОМ, ЯКИЙ ПОТІМ ЗАХИСТИТЬ НАШОГО БІЙЦЯ

«Незважаючи на те що приватний сектор задовольняє потреби оборони більш ніж на 50%, засад державно-приватного партнерства щодо оборонної сфери в Україні немає», — зазначає пан Кабаненко. До того ж приватний сектор є вигіднішим для країни на цьому етапі, переконаний експерт.

На запитання про морський потенціал України Ігор Кабаненко відповів так: «Потрібен потужний флот, як торговий, так і військовий для максимальної реалізації своїх можливостей. Я прибічник створення «москітного флоту».

Щодо політики нинішньої влади та шанси України вирішити проблеми на сході та в Криму ексзаступник міністра оборони зауважив: «Я сподіваюся, що нова влада буде дбати про державну прагматику, а не політичну псевдодоцільність». «Політичний піар має мало спільного з політичними діями», — продовжив він.

Під час зустрічі також обговорили питання розвитку Військово-Морських сил України, виконання Україною критеріїв НАТО, звільнення наших моряків з російського полону, закон про люстрацію та інші цікаві теми. 

Докладніше читайте в майбутніх публікаціях «Дня».

ВРАЖЕННЯ

Олександр ШАРIПОВ, Запорізький національний університет:

— Цікава екскурсія і цікавий співрозмовник — Ігор Кабаненко. Ми побачили, як виготовляється військове спорядження для наших бійців ООС. Це дуже копітка робота сотень людей. Ми також поспілкувалися з паном Ігорем про сучасну роботу медійників. «Журналістика має бути «локомотивом» професійних речей» — фраза, яка змусила мене замислитися — а чи в правильному напрямку ми рухаємося?

Євгенія ШЕВЦОВА, Одеський національний університет імені I.I. Мечникова:

— Сьогодні ми не просто провели інтерв’ю, а побували на виробництві технічного оснащення для нашої армії. Я навіть приміряла шолом, який потім захистить нашого бійця. Шолом зручний та легкий, я приголомшена.

Ігор Кабаненко не просто бачить, що Україна має величезні можливості. Він намагається їх реалізувати.

«Неможливо перемогти, не маючи технічної переваги» — з цією думкою важко не погодитися.

Ольга ВАЛЬКЕВИЧ, Національний університет «Києво-Могилянська академія»:

— Після екскурсії на підприємство Ігор Кабаненко чітко окреслив сьогоднішній стан справ у розробці та виготовленні військового озброєння в Україні та показав, які «підводні камені» є у співпраці держави і приватного сектору. Особливо цікаво було почути думку адмірала щодо якісної журналістики. Він дотримується позиції, що інформація повинна подаватися збалансовано, завжди мають бути різні оцінки, але обґрунтовані та професійні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати