Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Потрібна реакція міжнародних партнерів

Стан здоров’я незаконно поміщених у РФ Джеміля Гафарова та Енвера Омерова погіршується
21 жовтня, 19:03

Проте керівництво місць несвободи, де їх утримують, ігнорує будь-які звернення про надання медичної допомоги, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Інтерфакс-Україна.

«За словами рідних, Джеміль Гафаров, інвалід II групи, скаржиться на різке загострення хронічних хвороб. Його турбують постійні судоми в ногах, сильний біль у серці та різкі стрибки тиску. Енвера Омерова турбують сильні болі опорно-рухового апарату, які не дають вільно ходити. Крім того, наших громадян утримують у переповнених камерах, зокрема Джеміль Гафаров поміщений у камеру ще з десятьма особами, проте там у наявності лише шість ліжок», — написала Денісова на сторінці у Facebook у середу.

Також вона зазначила, що в камерних приміщеннях антисанітарія, велика кількість тарганів і клопів, але адміністрація місць несвободи не здійснює санітарної обробки.

Так, зазначені факти свідчать про порушення ст. 9, 10, 22 мінімальних правил поводження з ув’язненими, схвалених Економічною та Соціальною Радою ООН та ст. 3 Європейської конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

«Звертаюся з вимогою до уповноваженого з прав людини Тетяні Москалькової невідкладно забезпечити реалізацію прав громадян України та забезпечити надання необхідної кваліфікованої медичної допомоги, а також привести умови тримання у відповідність до Мінімальних правил поводження з ув’язненими», — написала Денісова.

Крім того, омбудсмен просить відповідної реакції міжнародних партнерів та правозахисних організацій на порушення прав незаконно ув’язнених Російською Федерацією.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати