Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Потрібна тільки місцева ініціатива»

Прем’єр-міністр запевняє, що регіони мають досить коштів на проекти з утилізації побутових відходів
17 серпня, 10:36

За словами голови уряду Володимира Гройсмана, місцеві бюджети завдяки процесу децентралізації мають ресурси для реалізації екологічних проектів місцевого значення, зокрема з побудови сміттєпереробних комплексів. Про це він сказав, спілкуючись із журналістами у Херсоні. Новину повідомив департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів. 

Очільник уряду наголосив, що питання поводження з відходами — компетенція виключно місцевих органів влади, і втручання Кабміну чи окремих міністерств у цей процес не потрібне. Водночас уряд готовий підтримати місцеві ініціативи при необхідності, передусім фінансового характеру.

Володимир Гройсман пообіцяв, що на рівні уряду посилюватимуть відповідальність за виконання вимог до поводження з побутовими відходами. «Це компетенція місцевих органів влади — так передбачає закон. І в рамках децентралізації, яку ми проводимо третій рік поспіль, маємо збільшення місцевих бюджетів на 100 мільярдів гривень. Це означає, що в регіонах кошти для вирішення проблеми є. Треба бажання та технічне рішення. Жодної підтримки міністерств чи уряду тут не потрібно — все врегульовано законодавством. Потрібна тільки місцева ініціатива», — наводять слова прем’єр-міністра на «Урядовому порталі».

Також голова Кабміну звернув увагу, що в багатьох містах питання поводження з відходами вирішується доволі успішно. «Уряд готовий підтримати, наприклад, запозичення місцевих бюджетів для налагодження співпраці з міжнародними фінансовими організаціями чи банками, для отримання кредитних коштів, але підкреслю: на місцях достатньо коштів для реалізації екологічних проектів та створення сучасних сміттєпереробних комплексів. І ми зі свого боку будемо тиснути на місцеву владу, щоб швидко вирішувати питання, які десятиріччями не вирішувалися», — зазначив прем’єр.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати