Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Позаплановий урок з евакуації

Причини обвалу школи у Василькові спеціальна комісія вивчатиме до 15 жовтня
13 жовтня, 11:45

11 жовтня у середній школі №6 міста Васильків (Київська область), збудованій 1965 року, обвалилася капітальна стіна. Просто під час навчання! Працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій евакуювали з другого та третього поверхів, де стався обвал, 37 учнів і троє педагогів. Станом на 12 жовтня рятувальники завершили розбір зруйнованої стіни. Після прецеденту уряд ініціює перевірку усіх загальноосвітніх навчальних закладів, збудованих і зданих в експлуатацію до 1980 року.

Загалом у школі навчається 659 учнів і працює 42 особи, серед яких педагоги та адміністративно-господарський персонал. До кінця тижня у школярів позапланові канікули, а з понеділка їх переведуть до інших шкіл міста. Місцева адміністрація має організувати у разі потреби транспорт. Таке доручення дав віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко. За його словами, ймовірною причиною обвалу стала дощова каналізація, котра через тривалі опади могла призвести до руйнування стіни. Остаточні висновки будуть відомі після 15 жовтня — до цього часу причини трагедії вивчатиме спеціальна урядова комісія. Також Кабінет Міністрів пообіцяв виділити необхідні кошти із резервного фонду на відновлення школи.

Міністра освіти і науки Лілію Гриневич тривожна новина застала у Сеулі, де вона наразі перебуває з робочим візитом. «Фотографії шокують. Неймовірна вдячність вчителям, які змогли не лише правильно оцінити проблему, а й оперативно вивести дітей з приміщення школи. Саме завдяки їхньому професіоналізму ніхто не постраждав, і це — найголовніше. А коли в вашій школі проводились навчання з евакуації?» — запитує міністр в освітян на своїй Facebook-сторінці.

Також Лілія Гриневич радить вчителям і директорам шкіл звернути особливу увагу на стан приміщень, у яких навчаються діти. Якщо є сумніви щодо їхньої безпечності, треба повідомити про це місцеву владу, щоб у разі необхідності провели перевірку. На жаль, поки подібні ревізії, як правило, проводяться вже після трагічних інцидентів, без дій на випередження.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати