Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про польську і українську свободу

Ян ПЄКЛО: «Фронт боротьби з агресивною Росією пролягає... на сході України»
20 лютого, 19:45

Сьогодні на противагу подіям, які відбувались сто років тому у Європі фронт боротьби з агресивною Росією проходить «уже не по Віслі, а на сході України». Про це заявив посол Польщі в Україні Ян ПЄКЛО, який прийшов у редакцію «Дня», щоб поспілкуватися з редакційним колективом. Головний редактор Лариса Івшина ознайомила гостя з проектами «Дня», розповіла про історії створення бібліотечки «Дня», у якій є книга присвячена полько-українським відносинам «Війни і мир, або Українці — поляки: брати/вороги, сусіди...», і видана також польською мовою. Посол отримав від головного редактора подарунок — книгу «Україна Incognita. ТОР-25» англійською мовою.

Він звернув увагу, що напередодні Другої світової війни провідні західні держави і політики проводили політику замирення Гітлера. Тому вважає, що і сьогодні в Європі є спроби повторити подібну вкрай небезпечну політику.

Відповідаючи на питання про складні історичні проблеми України і Польщі, гість підкреслив, що минуле повинне об’єднувати, а не сварити наші народи. Це головне, і а конкретні питання потрібно на розгляд українських і польських істориків. І він також додав, що важливо будувати позитивний простір взаєморозуміння між нашими народами, який би працював на майбутнє.

Пан Пєкло повідомив, що попри спроби маргіналів зіпсувати відносини між нашими країнами, і які використовує путінська між двома державами активно розвивається співпраця. Зокрема найближчим часом відбудеться візит прем’єр-міністра Польщі Беати Шидло до Києва, а також засідання президентського комітету в Україні.

Посол також розповів яку величезну роль грає культурна співпраця між нашими країнами для наведення «мостів» у майбутнє. І дав рецепт того, як можна і треба глибше розуміти культуру наших країн.

Про це та багато інших цікавих речей читайте в найближчих номерах «Дня».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати