Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Проти підробних довідок

В Україні запрацював єдиний реєстр медичних оглядів
05 вересня, 11:55
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Починаючи з вересня 2018 року дані про медичні професійні огляди українців зберігаються в єдиній електронній системі. За допомогою такого нововведення МОЗ України впорядкує професійні медогляди й унеможливить використання підроблених довідок та санітарних книжок, повідомляє moz.gov.ua.

Професійний медогляд є обов’язковою умовою роботи водіїв, людей, які володіють зброєю, та декретованих осіб — вихователів, учителів, викладачів, студентів, працівників громадського харчування, торгівлі та ін. Тепер дані про такі огляди міститимуться в єдиному реєстрі медичних оглядів — надійно захищеній електронній системі.

Професійний медогляд українці проходитимуть виключно в закладах охорони здоров’я, а дані автоматично відображатимуться в електронній системі. Довідку-дублікат про пройдений медогляд кожен українець зможе отримати безоплатно.

З часом єдиний реєстр медичних оглядів буде інтегровано в систему «Електронне здоров’я». А вже зараз працює мобільний додаток «Медичні огляди», за допомогою якого контролюючі органи можуть швидко перевірити легітимність конкретного медогляду.

На сьогодні до міжвідомчої взаємодії та роботи в єдиному інформаційному просторі долучилися Міністерство внутрішніх справ та Міністерство молоді і спорту. МОЗ України проводить роботу щодо долучення до міжвідомчої взаємодії та роботи в єдиному інформаційному просторі інших міністерств і державних установ — споживачів відповідної інформації.

До кінця року заплановано підключення до системи орієнтовно трьох тисяч закладів охорони здоров’я в усіх областях України і поступову заміну паперових бланків медичних оглядів на електронні. Після завершення тестового періоду єдина державна база даних медичних оглядів буде обов’язковою до використання всіма споживачами відповідної інформації.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати