Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

П’ять років в’язниці за перешкоджання ЗСУ

На Херсонщині засудили проросійського активіста
16 травня, 11:38
ФОТО КОСТЯНТИНА ГРИШИНА

15 травня в Генічеську Херсонської області відбулося останнє засідання у справі Едуарда Коваленка, якого звинувачували в проведенні антимобілізаційних мітингів у Генічеську в січні 2015 року.

Незважаючи на заклики на антиукраїнських і сепаратистських ресурсах підтримати Коваленка під час судового засідання, до нього ніхто не прийшов, повідомляє місцеве видання «Новий візит». Суддя Генічеського районного суду зачитала вирок, в якому лідера партії «СПАС» Едуарда Коваленка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 114-1 КК України «Перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань».

Коваленку винесено покарання у вигляді позбавлення волі на п’ять років. Обвинуваченого затримали прямо в залі суду й одягли на нього наручники. Це — перший процес у Генічеському районі, коли сепаратист та антиукраїнський діяч отримав покарання.

Нагадаємо, 27 січня 2015 року Едуард Коваленко організував і провів мітинг проти мобілізації до ЗСУ біля військкомату в Генічеську. Виступаючи перед присутніми, Коваленко заявляв, що в разі продовження мобілізації він і його прихильники перекриватимуть дороги, захоплять військкомат, міліцію та інші органи влади. Після цього проти Коваленка відкрили кримінальне провадження.

Під час проблем з постачанням газу до Генічеська із кримського підземного сховища, які організувала самопроголошена влада анексованого Росією Криму, Коваленко також проводив мітинги з закликами співпрацювати з кримськими чиновниками і просити їх дозволу на доступ до українського газу. Інформація про діяльність Коваленка активно поширювалася в антиукраїнських групах у соцмережах та пропагандистських російських ЗМІ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати