Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Розумні та практичні

На міжнародному конкурсі молодих науковців українські школярі вибороли шість медалей
27 квітня, 11:43
ФОТО З ФЕЙСБУК СТОРІНКИ МОН

Українська делегація школярів, яка з 19 до 25 квітня брала участь у XXV Міжнародній конференції молодих учених ICYS у сербському Белграді, привезла в Україну шість медалей. «Золото» — за розробку математичної моделі, «срібло» — за унікальний винахід, переробку опалого листя на папір, і чотири «бронзи» — в секціях математики, інженерії та фізики.

Конкурс ICYS — це щорічне змагання в галузі фізики, математики, інформатики та екології, під час якого підлітки захищають свої науково-дослідницькі проекти. Цього року в міжнародній конференції взяли участь понад 200 дітей із 25 країн світу. Українську делегацію представляли школярі з Чернівців (найбільша кількість учасників), Херсона, Львова, Запоріжжя, Дніпра, а також Полтавської, Запорізької та Закарпатської областей. Учасникам конкурсу було від 14 до 16 років.

Наталія ПОЛІХУН, провідний науковий співробітник Інституту обдарованої дитини НАПН України, розповідає: «Перед поїздкою до Белграда ми в межах спільного проекту Інституту обдарованої дитини НАПН України і національного центру «Мала академія наук України», провели національний етап Міжнародної конференції ICYS, щоб відібрати найкращі роботи. За результатами конкурсного відбору було сформовано команду від України. Особливістю конференції є те, що вона проводиться англійською мовою, а діти — надзвичайно підготовлені. Ми ще раз побачили, що наші діти — неймовірні. Вони не тільки створюють винаходи, а й думають про їх подальший розвиток і впровадження. Наприклад, срібний призер ICYS із Хустського району Закарпатської області Валентин Фречка, який винайшов технологію переробки опалого листя, вже знайшов інвесторів для впровадження своєї технології. Тому що це не просто теоретична розробка, а готова технологія. Інші діти теж думають про розвиток своїх винаходів, вони дуже активні і вже навіть заробляють гроші на своїх проектах».

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати