Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рятувальники освоюють хімічну розвідку

У Києві проходить масштабний тренінг під керівництвом американських інструкторів
14 липня, 14:14

Упродовж цього тижня 15 рятувальників із різних регіонів України опановують нові методи проведення хімічної розвідки з використанням робототехніки. Про це повідомили на сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Керують навчанням інструктори з Агентства зі зменшення загроз Міністерства оборони США.

Під час тренінгу керівництво ДСНС ознайомилося з новим обладнанням, аналогів якого в Україні наразі немає. Зокрема, з можливостями сучасного наземного тактичного мікроробота (MTGR). «Роботи, яких передали американські колеги до хімічних підрозділів ДСНС, характеризуються високою маневреністю на всіх місцевостях. Основне їх призначення — це місії розвідки та спостереження. При цьому за допомогою встановлених на платформі пристроїв можна дистанційно визначити рівень забрудненості середовища навіть у важкодоступних місцях. За таких умов зникає ризик для людини отримати ураження від хімічно небезпечної речовини», — цитують рятувальників на сайті ДСНС.

Планується, що отримані під час навчань знання допоможуть у майбутньому при підготовці профільних українських підрозділів рятувальників.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати