Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Щоб врятувати колегу

У Львові знані митці проведуть аукціон на користь Василя Отковича
22 лютого, 12:01

Ідеться про благодійну виставку (продаж) творів, мета якої — допомогти із коштами на лікування мистецтвознавця, директора Коледжу декоративного та ужиткового мистецтва імені Івана Труша — Василя Отковича.

Експозиція-аукціон триватиме з 23 лютого по 5 березня у Національному музеї імені Андрея Шептицького у Львові (проспект Свободи, 20). Про це «День» інформували у мистецькій установі. І додали, що твори на виставку-аукціон нададуть найкращі, найвідоміші львівські митці. Зокрема, майстер гутного скла академік Андрій Бокотей, ректор Львівської академії мистецтв скульптор Володимир Одрехівський, академік художник Любомир Медвідь, також добре знані в Україні та за її межами митці Михайло Демцю, Петро Сипняк, Роман Василик, Микола Шимчук, Ігор Шумський, Володимир Риботицький та багато-багато інших.

Організатори заходу просять прийти на виставку-аукціон до Національного музею і містян, і гостей міста, щоби переглянути експозицію, щось собі придбати і у такий спосіб допомогти онкохворому Василеві Отковичу, який зараз проходить черговий етап лікування, на що потрібні чималі кошти.

Варто додати, що Василь Откович — кандидат мистецтвознавства, доцент, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, заслужений діяч мистецтв України, член СХ України. Знаний в Україні дослідник народного іконопису, автор монографій, альбомів, наукових каталогів, численних публікацій, присвячених питанням давнього і сучасного мистецтва, а також проблемам музейної справи та мистецької освіти. Організатор та провідник культурно-мистецького життя Львова, тридцять років присвятив музейній галузі в Україні.

Кошти на лікування В. Отковича також можна перерахувати на рахунок брата — М. Отковича. Реквізити для допомоги: картка Приватбанку 4731217107421875 (Мирослав Петрович Откович).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати