Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Справа Гандзюк: Левін оскаржить екстрадицію

25 лютого, 18:41

Підозрюваний у співорганізації замаху на Катерину Гандзюк Олексій Левін (Москаленко) вирішив оскаржити рішення суду про його екстрадицію до України. Про це повідомив адвокат Михайло Величко, який називає Левіна своїм клієнтом.

«Екстрадиція О. Левіна відкладається, клієнтом прийнято рішення подати апеляцію на рішення болгарського суду про його екстрадицію на вимогу Офісу ГПУ в Україні», — написав Величко на своїй сторінці у Facebook.

У коментарі виданню hromadske.ua Величко також підтвердив інформацію про те, що адвокати головного підозрюваного у справі Владислава Мангера — Дмитро Ільченко та Андрій Мурашкін намагалися потрапити до Олексія Левіна в Болгарії й залучили ще одного адвоката.

«Вони залучали ще одного адвоката Мокіна, навіть легалізували свої повноваження через Міністерство юстиції Болгарської Республіки, але потрапити до нього не змогли», — сказав Величко в коментарі hromadske.ua.

17 лютого херсонське видання «МІСТ», з посиланням на джерело в митниці, опублікувало інформацію про візит адвокатів Мангера Ільченка та Мурашкіна до міста Бургас, де утримується Левін. Пізніше адвокати назвали цю інформацією неправдивою. Водночас Ільченко прокоментував на своїй сторінці у Facebook, що «ми безумовно використовуємо своє право і зустрінемося з Левіним».

Нагадаємо, 21 лютого суд у Бургасі дозволив екстрадувати Олексія Левіна до України. Місцевий адвокат Левіна намагався відкласти екстрадицію через нібито погані умови ув’язнення в Україні. На думку Левіна, тут йому загрожують тортури в таємній в’язниці. Суддя відхилила аргументи адвоката як необґрунтовані. Вона зазначила, що Левіна ще не засуджено і тому немає підстав розглядати умови його тримання у в’язниці.

Олексія Левіна затримали в місті Бургас 24 січня цього року. Місцевий суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 40 днів.

Взимку 2019 року Олексію Левіну оголосили підозру в організації нападу на Катерину Гандзюк. Із грудня 2018 року Левін перебував у міжнародному розшуку. За версією слідства, він діяв за дорученням голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, який є головним підозрюваним по справі. Наразі слідство по Мангеру призупинено, але не завершено.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати