Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Справа варта першої шпальти

До Дня фотографа ми оголошуємо ХХ Міжнародний фотоконкурс «Дня»
13 липня, 16:38
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Які надії, переживання, радості і страхи супроводжують українців цього року? Кожна фотовиставка «Дня» віддзеркалює актуальні суспільні теми (до речі, «актуальні» не завжди означає «популярні у медіа»). Ми вишукуємо «больові точки» і з’ясовуємо причину їх появи, те, як зробити суспільство більш зрілим. Цього року ми особливо розраховуємо на допомогу учасників фотозмагання.

Щороку ми вдосконалюємо конкурс, і зрозуміло, що в ювілейний рік проведення хочеться зробити щось надзвичайне. Тож цей конкурс ми назвали «Фото першої шпальти». Відповідно, найцікавіші світлини, які отримаємо під час прийому робіт, цілком можуть потрапити на першу шпальту «Дня». А потім — до експозиції традиційної осінньої виставки в Києві. Ми чекаємо на знімки з виразним публіцистичним акцентом, ті, які відображають настрій року, квінтесенцію важливих подій 2018-го. Символічно, що ми публікуємо умови конкурсу до Дня фотографа, який відзначається 12 липня.

Нагадаємо масштаби: торік 240 авторів з України та з-за кордону надіслали на конкурс 3500 робіт, у підсумку ми представили 300 найкращих. Традиційно виставка подорожує різними містами України, близько 200 найкращих світлин ХІХ фотоконкурсу побачили жителі Вінниці, Дніпра, Луцька, Львова, Прилук, Харкова. Ми хочемо, щоб якомога більше людей усвідомили, наскільки розмаїте життя в Україні, тому, крім традиційних номінацій «Український світ», «Політичне фото», «Фото з історією» тощо, впроваджуємо «Фото першої шпальти». Цим ми також хочемо зламати стереотипи про те, якою має бути ця перша шпальта, адже переконані, що отримаємо чимало небанальних та ексклюзивних знімків. Важливе уточнення — якщо ваша світлина не потрапить на першу шпальту, це не означає, що вона не увійде до фінальної експозиції. Втім, ми дуже сподіваємось, що після оголошення прийому робіт на конкурс, у центрі першої шпальти «Дня» якомога частіше будуть саме ваші світлини. Ми готові до експериментів і закликаємо читачів і фотографів до того самого! 

Умови конкурсу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати