Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Стійкість, шляхетність і бойовий дух»

У Вінниці організовують лицарський турнір на честь Героя Небесної сотні
21 жовтня, 10:14

До дня народження Героя України Максима Шимка, який загинув 20 лютого 2014 року на Майдані у Києві, проведуть лицарський турнір на його честь у рідній Вінниці. Відбудеться він 24 жовтня за участі реконструкторів з різних міст України. Змагання проходитимуть у форматі повноконтактних лицарських боїв. Планується проведення таких номінацій: «Щит-меч. Чоловіки», «Щит-меч. Жінки», «5 на 5. Чоловіки», «5 на 5. Жінки». За узгодженням з учасниками та суддями можливе проведення додаткових номінацій.

Як каже організаторка турніру Ольга Грабовська, більшість учасників, які візьмуть участь у змаганнях, знали Максима за життя. Адже він представляв клуб історичної реконструкції «Білий Вовк», власноруч виготовляв реконструкторський одяг собі та своїм друзям. Щоб вшанувати пам’ять Максима, його друзі щороку проводять лицарський турнір на його честь. Цього року він пройде уже учетверте.

«Ми проводимо лицарський турнір памяті нашого земляка — Героя Небесної сотні Максима Шимка вже четвертий рік поспіль. Він був нашим другом, учасником клубу історичної реконструкції «Білий Вовк», шанував величні традиції. Лицарство — це насамперед стійкість, шляхетність і бойовий дух. Цим лицарським турніром хочемо вшанувати його подвиг і позмагатися у вправності у проведенні середньовічного бойового мистецтва», — каже Ольга Грабовська.

Нагадаємо, Максим Шимко народився 21 жовтня 1979 року. Був учасником Вінницького клубу історичної реконструкції «Білий вовк». Член УНА-УНСО. Останній запис, який він залишив на свої сторінці у соціальній мережі, датується 18 лютого 2014 року: «За Україну! Хто може, їдьте в Київ!». Козак 4-го редуту Майдану, загинув 20 лютого під час розстрілу майданівців снайперами на вулиці Інститутській. Куля снайпера влучила Максимові в шию під час того, як він намагався врятувати пораненого. Герой України (посмертно).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати