Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ситуація напружена, але контрольована»

Закарпаття — серед сумних лідерів з поширення COVID — 19
25 лютого, 19:22

Закарпатська область, на жаль, сьогодні належить до числа лідерів з поширення вірусу COVID — 19. Станом на 25.02 на території Закарпатської області зберігається підвищений потенціал захворюваності, а тому рішенням Державної комісії ТЕБ та НС область віднесено до «помаранчевої» зони карантинних обмежень. За минулу добу у 654 осіб підтверджено коронавірус методом ПЛР, 30325 закарпатців, у яких було підтверджено коронавірус, одужали.

У коментарі для «Дня» заступник голови Закарпатської ОДА Ігор ШИНКАРУК розповів, що станом на 25 лютого завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підозрілим/підтвердженим випадком COVID-19, становить 73%. З них 1279 ліжка зайняті хворими на коронавірусну інфекцію, 228 — пацієнтами із підозрою на COVID-19. Застосовується протокол маршрутизації хворих по лікарнях районів у разі заповненості.

За словами представника влади, ситуація є напруженою, однак повністю контрольованою. Органи управління вживають усіх заходів контролю за станом поширення інфекції.

У четвер в область зі столиці прибула перша партія вакцини і розпочато вакцинацію визначених категорій осіб.

ТИМ ЧАСОМ

Під час пленарного засідання Закарпатської обласної ради, на прохання депутатів виступив керівник департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний. За його словами, маємо по області найгіршу ситуацію за весь час пандемії COVID-19, передає uzhgorod.net.ua. По виявленню коронавірусу, за словами Пшеничного, «... мали по області три піки виявлення недуги: 1 — червень минулого року, 2 — жовтень-листопад, і ми думали, що вже не може бути гірше, але сьогодні-вчора маємо максимальні показники. Сьогодні бачимо рекордні виявлені 654 випадки. Минулого тижня ми фіксували 46 летальний випадків, а тепер за три дні маємо тижневу летальність. «Галузь медична на межі коми — не проблема розмістити пацієнтів чи зробити наметове містечко, проблема — кадри, бо багато медиків хворіють, і так само вмирають. А ще у нас бракує обладнання і під’єднання до кисню».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати