Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тернопіль — Молодіжна столиця України-2020

Конкурс проводиться уже втретє, попередні його переможці — Кам’янець-Подільський та Львів
11 грудня, 18:03
ФОТО З САЙТА WIKIPEDIA.ORG

На відкритому засіданні наглядової ради Національного конкурсу «Молодіжна столиця України» з-поміж десяти фіналістів було обрано переможця — місто Тернопіль, повідомляє www.kmu.gov.ua.

«Те, що цей конкурс відбувається в Україні уже втретє, є надзвичайно цінним для молодіжної політики в цілому. Із кожним роком дедалі більшій кількості молодих українців стає зрозуміло, що вони можуть бути агентами змін, можуть бути почутими, бути поруч із міським керівництвом і разом говорити про те, що місто може зробити зараз, щоб стати дружнім для молоді. Тому я дякую кожному і кожній із вас і бажаю перемоги», — про це на початку засідання сказав заступник міністра молоді та спорту Олександр ЯРЕМА.

Цього року на конкурс надійшло 48 заявок із 21 області, серед яких 11 — з обласних центрів і 22 — із міст обласного і районного значення. Серед учасників є 15 міст, які вже втретє змагалися за звання молодіжної столиці України: Буча, Вінниця, Одеса, Тернопіль, Харків, Охтирка, Нова Каховка, Івано-Франківськ, Острог, Переяслав, Славутич, Ужгород, Коростишів, Кременчук та Миколаїв.

Відкриттям цього року для конкурсу стали міста, чиї команди вперше наважилися взяти участь і позмагатися за звання: Гуляйполе, Енергодар, Кривий Ріг, Марганець, Мелітополь, Мерефа, Первомайськ, Подільськ, Рогатин, Сарни, Славута, Тальне, Тростянець, Шпола, Яворів.

Нагадаємо, починаючи з 2017 року національний конкурс «Молодіжна столиця України» проводиться в Україні щороку, відзначаючи найкраще місто країни для проживання та розвитку молоді.

«Молодіжна столиця України» створена в контексті загальноєвропейського конкурсу «Європейська молодіжна столиця», який успішно реалізовується з 2008 року.

Ініціаторами конкурсу виступили Міністерство молоді та спорту України, Український інститут міжнародної політики і Національна молодіжна рада України за підтримки Асоціації міст та Асоціації ОТГ України.

2018 року переможцем конкурсу став Львів, 2019-го — Кам’янець-Подільський.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати