Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тернопіль отримає пам’ятник літері «Ї»

Подія відбудеться в рамках п’ятого однойменного мистецького фестивалю
11 травня, 12:01

12—14 травня у Тернополі триватиме «Мистецький фестиваль «Ї», який вже п’ятий рік поспіль гуртує навколо себе вітчизняних та іноземних письменників, музикантів і художників. Мета заходу — популяризація сучасного українського мистецтва серед молоді. Слоган ювілейного фестивалю — «Твоя культурна ідентифікація».

«Минулими роками запрошували більше іноземних митців, цього разу сконцентрувались на українських. З відомих авторів будуть Сергій Жадан, Юрій Іздрик, Юрій Андрухович, брати Капранови та інші. Вперше на фестиваль приїде Оксана Забужко. З іноземних гостей будуть учасники з Білорусі та Польщі», — розповідає координатор фестивалю Юрій Матевощук. — Автори, які вже брали участь у нашому фестивалі у минулих роках, приїжджають з новими проектами. Олександр Ірванець репрезентуватиме свій новий роман «Харків 1938», який представив поки що лише у Києві».

До ювілейного року фестивалю Тернопіль отримає пам’ятник великої літери «Ї». «Її висота — два з половиною метри. Вона виготовлена з металу, днями прибуде до Тернополя. Під час фестивалю буде стояти перед Українським домом «Перемога», а потім разом з представниками міської ради обговоримо і вирішимо, де встановити пам’ятник», — каже Юрій Матевощук.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати