Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Традиції та інновації»

22 травня в Національному університеті «Львівська політехніка» відкриється фотовиставка «Дня» та відбудеться зустріч із Ларисою Івшиною
20 травня, 19:18
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Весна, «День», Львів. Такий ланцюжок слів для багатьох уже давно цілком логічний та природний. Але насправді існування традиції Днів «Дня» у Львові послідовно підтримується синергією багатьох сторін. Передусім має бути якісний продукт, який щороку викликатиме інтерес львів’ян та спонукатиме до живого діалогу. Тож повинні бути люди та інституції, що готові не лише словом підтримати фотовиставку й Бібліотеку «Дня», а й створити умови, щоб якомога більше громадян змогли отримати не лише нові емоції й естетичні враження, а й поживу для роздумів не на один день.

«ЗАХІД — ДЛЯ УСІХ СВІДОМИХ МІСТЯН»

Тому дуже приємно, що нашим послідовним партнером є Національний університет «Львівська політехніка» та зокрема Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків із діаспорою. «Для нас це дуже важливо,           — розповідає ректор «Львівської політехніки» Юрій БОБАЛО. — Молоді люди, студенти й нашого, й інших навчальних закладів Львова, дуже цікавляться діяльністю «Дня» — особисто Лариси Олексіївни та публікаціями газети, фотовиставкою, яку редакція організовує, і книгами, які невтомно випускає. Під час Днів «Дня» у Львові до нас у Політехніку приходить чимало містян. Вони вже знають, що це традиційно проводиться, і, без сумніву, беруть участь у цих заходах з великим інтересом».

«Дні «Дня» у Львові — це значима подія не лише для студентської молоді, а й важливий захід для усіх свідомих містян, адже саме він стимулює спільно розмірковувати над нашою сучасністю, аналізувати минуле та прогнозувати майбутнє», — переконана й випускниця Літньої школи журналістики «Дня»-2018, студентка ЛНУ ім.Івана Франка Ірина ЛАДИКА.

Тож чекаємо всіх у середу, 22 травня, в головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка на відкритті експозиції з 200 найкращих світлин ХХ Міжнародного фотоконкурсу «Дня». А о 14.00 у приміщенні Tech StartUp School «Львівської політехніки» розпочнеться зустріч із Ларисою Івшиною, в межах якої відбудеться обговорення бестселера «AVE. До століття Гетьманату Павла Скоропадського».

«День» І КНИГИ НАШОЇ БІБЛІОТЕКИ ПОТРАПЛЯТЬ ДО ШКІЛ І БІБЛІОТЕК ЛЬВІВЩИНИ

«У мене є всі книжки, які випускає газета «День». «Повернення в Царгород» — я прочитав від а до я, там настільки сучасні проблеми порушуються, що виникає враження, ніби це не в минулому сталося, а відбувається сьогодні, — ділиться Юрій Бобало. — Вразила й найновіша книга — «AVE. До століття Гетьманату Павла Скоропадського».

Завдяки цьогорічним партнерам Днів «Дня» у Львові, Львівському обласному об’єднанню організацій роботодавців, згадані ректором книги потраплять до шкіл і бібліотек Львівщини, так само як і передплати на друкований «День».

«Ми, у міру своїх можливостей, підтримуємо Дні «Дня» у Львові — через придбання книг і передплат на газету для місцевих бібліотек. Адже «День» — це цікава інтелектуальна газета для людей, які працюють над собою, прагнуть пізнати історію України й переосмислити ці процеси відповідно до сьогоднішніх реалій. І, що не менш важливо, — використовувати ці знання й інструменти в громадському, політичному житті, економічній діяльності, — розповідає виконавчий директор Львівського обласного об’єднання організацій роботодавців Михайло ЯВОРСЬКИЙ. — Наше об’єднання — це об’єднання організацій сфери малого й середнього бізнесу. Тобто люди, які працюють, не супербагаті, але свідомі, патріотичні й такі, що дбають не лише про розвиток економіки, а й про підтримку гуманітарної сфери».

«Звичайно, наразі інтелектуальна, свідома верства суспільства не є настільки численною, як хотілося б, але активна, модерна проукраїнська меншість із часом, напевно, переконає суспільство, в якому напрямку рухатися, на якому світоглядно-філософському фундаменті брати участь у державотворчих процесах, — вважає пан Михайло.          — Такі знання ми черпаємо й зі сторінок газети, де виступають потужні експерти, зокрема й у рубриці «Історія і «Я». Приємно бачити вашу команду і під час Днів «Дня» у Львові, і в дні книжкового форуму, коли в цих заходах беруть участь пані Лариса Івшина, пан Ігор Сюндюков, пан Валентин Торба... Люди потужні, яких хочеться слухати, аналізувати і з якими приємно дискутувати».

ДЕРЖАВНИЦЬКИЙ ПІДХІД І ДІЄВІСТЬ

«Я читаю «День» регулярно ще з 1990-х років, і що далі, то більше усвідомлюю цікавість і вагу тих матеріалів. Мене особисто цікавлять питання ролі української еліти, зокрема шляхетського стану, в державотворчих процесах на різних етапах української історії, формування й реалізації освітянської, науково-інноваційної та промислової політики в Україні в сьогоднішніх умовах у контексті власних традицій і світових трендів, — продовжує Михайло Яворський. — Період Гетьманату Скоропадського дуже цікавий і повчальний. Раніше в нас превалювали народницькі підходи до історичних процесів, а тут порушуються питання державницького бачення. А саме державницький підхід сьогодні на часі. В газеті «День» це подається в доступній, гарній формі. Людина, яка намагається над собою працювати та хоче підвищувати свій рівень, мала б читати газету, й особливо п’ятничний номер, який містить аналіз того, що відбулося за тиждень, глибокі статті. Тим паче що у вихідні є трошки більше часу, щоб сісти й заглибитися в читання з олівцем і маркером у руках». Прикметно, що в полі інтересів партнера «Дня» — ті постаті й автори, який популяризує й наша редакція. «Я знайомий і з творами В’ячеслава Липинського, які вийшли друком під редакцією пана Юрія Терещенка. Уважно читаю й публікації пані Тетяни Осташко й пана Юрія Терещенка з питань державотворення й особливо аналізу періоду Української держави — Гетьманату», — каже пан Михайло.

До речі, у виконавчого директора Львівського обласного об’єднання організацій роботодавців дуже логічне бачення переходу «від слів до діла»: «Дуже потужні книги з Бібліотеки «Дня» — «AVE. До століття Гетьманату Павла Скоропадського», «Повернення в Царгород»... Наприклад, я візьму «Бронебійну публіцистику» — там «цимес» думок видатних особистостей чиї знання відразу можна перетворювати на вміння. А вміння — в дію кожного з нас на своєму професійному майданчику, — каже Михайло Яворський. — Бо загалом, якщо розібратися: книжка — це носій інформації. Коли людина читає книжку, то інформація проходить через її емоції й інтелект, це вже є знання. Але знання — це ще не значить уміння. Ти можеш багато знати, але ці знання треба перетворити на вміння та технології до дії. Тобто застосувати — в економіці, політиці, інших сферах. Отже, інформація        — знання — уміння — дія. Така формула. Адже ми часто маємо багато інформації, дуже всього багато знаємо, але не вміємо і не діємо. Так що будемо намагатися разом із вами робити натиск на два останні елементи          — технологічне вміння та дія».

«На мій погляд, успішний розвиток України можливий при гармонійному поєднанні традицій та інновацій. І про традиції, і про інновації ми завжди можемо почерпнути інформацію з газети «День», — завершує наш багаторічний читач.

«ПРИЄМНО ПЕРЕБУВАТИ В СЕРЕДОВИЩІ ОДНОДУМЦІВ»

«Дні «Дня» — це пожива для розуму й для постійних читачів газети, й для відвідувачів фотовиставки. Бо рефлексувати можна і через газетні тексти, і через світлини, і через книжкові сторінки. А найкраще — поєднувати ці методи. З нетерпінням чекаю Днів «Дня» в своєму місті, щоб долучитися до інтелектуального діалогу в колі свідомої проукраїнської спільноти, для якої події газети є платформою для зустрічей кілька разів на рік (і на виставці, і на презентації книжкових новинок Бібліотеки «Дня»). Приємно перебувати в середовищі однодумців, обмінюватися думками від прочитання книжок, дискутувати на актуальні суспільні теми. А опісля — повертатися додому з відчуттям інтелектуального наповнення та матеріалами для роздумів наодинці, — підсумовує Ірина Ладика. — Дні «Дня» у Львові — це свято якісної журналістики та фотомистецтва, це свято поціновувачів мудрого газетного слова та вдалих кадрів, які нікого не залишать байдужим».

Отже, чекаємо на вас: відкриття фотовиставки розпочнеться о 12.00 22 травня в головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка» (вул. С.Бандери, 12), а зустріч із головним редактором Ларисою Івшиною — о 14.00 у приміщенні Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка», (вул.        Академіка Колесси, 2). Фотовиставка «Дня» триватиме у Львові до 7 червня. Вхід — вільний. Приходьте й обирайте найкращу, на ваш погляд, світлину!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати