Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Три варіанти компромісу

Активісти продовжують вимагати створення екопарку «Осокорки»
07 грудня, 12:02
ФОТО БОРИСА КОРПУСЕНКА

Яким буде простір між озерами Тягле, Небреж і Мартишів у столичному районі Осокорки? Відповідь шукали 6 грудня на засіданні Київської міської ради. Варіантів є три. Київський міський голова Віталій Кличко пропонує взяти паузу. Нагадаємо, акціонерний комерційний банк «Аркада» планує будівництво житлового масиву «Патріотика на озерах». Мер пропонує забудовнику підготувати його макет з усіма будинками, школами, дитсадками, дитячими та спортивними майданчиками. Проект оцінить архітектурно-містобудівна рада Києва, й лише тоді забудовник зможе продовжити роботи.

Варіант компромісу від «Аркади» дещо інший. Голова правління банку Костянтин Паливода під час виступу в Київраді заявив, що підприємство готове чекати на рішення архітектурно-містобудівної ради, хоча підстав зупиняти будівництво немає. Усі дозвільні документи на руках, а днями Окружний адміністративний суд Києва  відмовив у задоволенні позову громадської організації «Екопарк Осокорки» до Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

У згаданому позові активісти вимагали скасувати дозвіл на будівництво, виданий ТОВ «Контактбудсервіс». Це підрядна організація, відповідальна за будівництво «Патріотики на озерах». Також Костянтин Паливода просив мера не підвести довірителів банку. Іншими словами — не забороняти будівництво, в яке люди вже почали вкладати гроші.

Активісти з «Екопарку Осокорки» відстоюють інший варіант — створення парку. Перед початком засідання Київради містяни провели акцію перед будівлею мерії. Вимагали від депутатів розірвати договір з ТОВ «Контактбудсервіс» та проголосувати за створення екопарку. Також нагадали, що під час останнього засідання земельна комісія Київради підтримала проект рішення щодо розриву договору оренди. Ба більше, тоді з’ясувалось, що компанія-забудовник винна міському бюджету 65 мільйонів гривень за оренду землі, оскільки освоєння ділянки мало відбутися до 2008 року.

Після тривалих дискусій у залі депутати Київради все-таки проголосували за розірвання договору оренди з ТОВ «Контактбудсервіс». Щоправда, лише у першому читанні. Це означає, що далі можна вносити правки, які можуть все змінити. Схоже, депутати не надто прагнуть забезпечити комфортне життя киян. Простіше підігрувати забудовнику, який у один день обіцяє мерові зупинити будівництво, а в інший виводить будівельну техніку...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати