Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Титан» зупинився

Екологічна ситуація в Херсонській області залишається стабільною, — МОЗ
12 вересня, 18:56
ФОТО РЕЙТЕР

Ситуація в Херсонській області залишається стабільною: показники шкідливих речовин залишаються у межах норми, а жителі районів на півдні області не звертаються за медичною допомогою. Про це 12 вересня повідомили на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

За інформацією МОЗ, результати досліджень мобільної лабораторії протягом останньої доби засвідчили: перевищень максимально разової та середньодобової концентрації шкідливих речовин на території Херсонської області не виявлено.

Дослідження на вміст в атмосферному повітрі оксиду азоту, оксиду сірки, сірководню, оксиду вуглецю та пилу проводилися поблизу КПВВ «Каланчак». За минулу добу до закладів охорони здоров’я області для отримання медичної допомоги громадяни не зверталися.

Раніше повідомлялося, що з метою упередження забруднення повітря шкідливими речовинами через діяльність заводу «Кримський титан», який знаходиться на території окупованого Криму, регіональна комісія з питань техногенної безпеки вирішила призупинити процес пропуску на КПВВ «Каланчак» та КПВВ «Чаплинка» в напрямку Криму, призупинити освітній процес в школах та дитячих садках, які знаходяться в зонах можливих уражень, провести оздоровлення дітей-мешканців населених пунктів можливого ураження в дитячих оздоровчих таборах області, провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення для підвищення рівня обізнаності правил загально-профілактичних заходів.

За інформацією Держприкордонслужби України, більше 60 українських прикордонників, які перебували на КПВВ в перших числах вересня, звернулися за медичною допомогою у зв’язку з впливом на їхнє здоров’я шкідливих викидів із території півострова.

Нагадаємо, з 23 на 24 серпня в Армянську на заводі «Титанові інвестиції» стався викид отруйної хімічної речовини, яка осіла на території, що охоплює сусідні райони. Внаслідок цього дахи будинків, рослини, металеві предмети покрилися маслянистою плівкою та іржею. Хімічні сполуки вплинули на здоров’я людей, особливо дітей. Надходили скарги на подразнення очей, слизової оболонки, дихальних шляхів, кашель, біль у грудях.

За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій, завод в Армянську припинив роботу. «За результатами проведеного аналізу даних космічної зйомки видно, що станом на 09.09.2018 виробничий процес на хімічному заводі «Кримський титан» призупинено: відсутні ознаки відведення газів з димарів, відмічається суттєве зменшення кількості службового автотранспорту підприємства та особистого транспорту працівників у порівняннім зі знімками від 11.07.2018», — повідомляють у міністерстві.

Цю інформацію підтвердив і голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв. «Станом на сьогодні ситуація нормалізується, тому що з учорашнього дня, з десятої ранку, ми не спостерігаємо роботи «Титана». Труби на ньому не димлять. Також у нас є внутрішня інформація з того боку, і ми з імовірністю 90% можемо припустити, що сьогодні завод стоїть», — заявив Гордєєв.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати