Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Луцьку — транспортний колапс

через... впровадження електронного квитка
11 грудня, 17:54
ФОТО ЛЕСІ ШУТКЕВИЧ

Складна ситуація виникла через впровадження у місті безготівкового проїзду в пасажирському транспорті. Уже кілька місяців Луцька міська рада готувала мешканців міста до таких змін. Турецька фірма має забезпечити умови для безготівкового проїзду. Встановлено сорок апаратів, які продають картки для безготівкового проїзду, в міських тролейбусах і значній частині маршрутних автобусів встановлено валідатори, впроваджено і мобільний додаток для безготівкової оплати, безкоштовні картки для проїзду отримали пільгові категорії лучан, учні шкіл, студенти. Інші пасажири таку картку купують за 35 гривень, це лише її вартість, і поповнюють на будь-яку суму.

Місяць тестували безготівковий проїзд у транспорті в комунальних тролейбусах. Маршрутки наразі приймали оплату грошима. Із 11 грудня мав настати час повністю безготівкового проїзду. Але цього не сталося через відмову маршрутників встановлювати валідатори. З кількома перевізниками міська рада врешті розірвала договори, без автобусів або з їх нестачею опинилося 12 автобусних маршрутів. Від середи ще тиждень можна оплачувати проїзд і картками, і грошима, а надалі — лише картками чи через мобільний додаток.

Перший день безготівкового проїзду призвів до транспортного колапсу: маршруток — дуже мало, а тролейбуси не можуть перевезти всіх лучан. Без транспорту залишилися кілька мікрорайонів, куди не прокладено тролейбусної лінії. Лучани об’єдналися у Вайбері в групу «Підвези ближнього», міська рада вишукала автобус для перевезення пасажирів із мікрорайону Вишків. Загалом лучани підтримують впровадження електронного квитка, адже він дає можливість порахувати пасажиропотік, вивести перевезення з тіні, врешті, маршрутники добряче обурюють, бо постійні вимоги підвищити вартість проїзду в поєднанні з низьким сервісом таки дістають.

Досі міська рада так і не знайшла нових перевізників замість тих, котрих так довго вмовляти приєднатися до безготівкового проїзду.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати