Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові вимагали децентралізації

Мешканці кількох сіл області скаржаться на неможливість об’єднатися
25 жовтня, 11:14

24 жовтня під Львівською облдержадміністрацією мешканці кількох сіл Львівщини провели пікет. В рамках децентралізації вони вирішили об’єднатися в територіальні громади. Проте, як розповіли учасники акції, чиновники, замість сприяти, блокують процес об’єднання і не включають ці громади до перспективного плану.

Люди на пікет прийшли із плакатами: «ЛОДА, почуй громади», «Об’єднані громади — не феодальні князівства», «Розвадів має право на громаду». Також вони пускали мильні бульки, таким чином демонструючи, що на Львівщині реформа децентралізації — лише мильна бульбашка, яка швидко тріскає.

Учасники акції розповіли, що у області багато громад не можуть пройти процедуру об’єднання. Серед них зокрема Дунаївську та Розвадівську. Попри нібито  добровільний принцип об’єднання населених пунктів в громади, у ЛОДА до думки людей не прислухаються, а діють на власний розсуд, говорять учасники акції. Так, на весь Перемишлянський район хочуть створити лише дві великі громади — Перемишлянську та Бібрську. Такий варіант, певні активісти, не передбачає розвитку сіл. Тоді, які економічні розрахунки свідчать: Дунаївська та Розвадівська громади, до яких увійдуть по кілька сіл, будуть профіцитними.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати