Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У пошуку трендів розвитку

Сьогодні в Харкові відкривається Східноукраїнський форум громадських ініціатив
24 квітня, 11:46

«ІІІ Форум десятиліття: Громадянське суспільство в країні, що трансформується» збере 24—26 квітня на одному майданчику понад 300 лідерів громадських організацій, активістів громадських рухів та благодійників. Про що говоритимуть і дискуватимуть? Заявлено чимало актуальних, гострих та цікавих тем. Серед них — як в Україні реалізується децентралізація, наскільки громадянський сектор може впливати на державну політику і які можливості має для розвитку схід нашої держави.

Організатори форуму зазначають: головна мета заходу полягає у пошукові трендів, які допоможуть ефективно розвивати громадянське суспільство. Адже насправді в Україні існують певні обмеження, які заважають цьому процесу. Ці обмеження стосуються демографічного стану, культурної сфери та міграційних процесів. Обговорювати ці «рамки можливого», дискутувати щодо викликів та можливостей будуть відомий демограф і соціолог Елла Лібанова, арт-менеджерка і куратора сучасного мистецтва Олеся Островська-Люта, а також доктор наук з державного управління Олена Малиновська. Ким Україна є для світу і які зміни на міжнародні арені впливають і впливатимуть на її розвиток, проаналізує віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе.

У другий день Східноукраїнського форуму громадських ініціатив його учасники подискутують про виклики, які виникають перед нашою державою, і де знаходиться та сама «червона лінія», за яку не варто заходити. Одна із панелей передбачає розмову на тему, хто ж формуватиме «порядок денний» на майбутніх виборах. Для громадських активістів та благодійників передбачена практична панель — вони матимуть змогу попрацювати у групах, поглибити свої знання у сфері фандрейзингу, розглянути стратегії розвитку неприбуткових організацій. Волонтерам буде цікавою панель, на якій говоритимуть про те, як уникнути вигорання і як вистояти, коли практично немає підтримки. До речі, у учасників форуму буде змога глибше пізнати схід і реальну картину його сьогодення. На заході запланована презентація дослідження громадської думки жителів східних регіонів від соціолога Максима Паращевіна. У фіналі другого дня ІІІ Форуму десятиліття — розмова про те, як же треба працювати із деокупованими територіями.

У фінальний день буде розглядатися Харків як «картина змін», а також обговорюватиметься досвід інших українських міст, їх досягнення і невдачі у впровадженні децентралізації і не тільки. Змогу презентувати себе матимуть як великі міста, так і середні, а також ОТГ — одна об’єднана громада із Харківщини і три із Дніпропетровщини. Організатори вирішили, що учасникам буде цікавий досвід об’єднання українських громад за кордоном. Завдяки інтернет-зв’язку своїм досвідом поділяться українці Шанхаю та Варшави.

Загалом, три дні Східноукраїнського форуму громадських ініціатив будуть дуже насиченими та багатими на події і цікавих спікерів. Захід відбувається за підтримки Європейського Союзу та програми DOBRE від агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати