Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Уряд готує до запуску комплексну послугу «єМалятко»

Протягом цього місяця вона запрацює в 11 українських містах
08 січня, 19:37

«єМалятко» об’єднує 10 державних послуг, пов’язаних із народженням дитини, в одну. Крім того, кількість необхідних документів знизиться з 37 до 1, повідомляє www.kmu.gov.ua. Відтепер безпосередньо в пологовому будинку можна буде отримати низку державних послуг для батьків немовлят.

Згодом отримати комплексну послугу можна буде також і вдома через інтернет, і в центрах надання адміністративних послуг. Уже протягом цього місяця «єМалятко» запрацює, крім Харкова, це запуск відбувся 3 січня, ще в 10 українських містах: Києві, Дніпрі, Одесі, Запоріжжі, Рівному, Кривому Розі, Львові, Луцьку, Вінниці та Маріуполі.

Реалізація комплексної послуги «єМалятко» розпочалася 5 місяців тому за дорученням Президента України. Наразі впровадження сервісу відбувається Міністерством цифрової трансформації України за підтримки прем’єрміністра України, Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики, Міністерства фінансів, Державної міграційної служби, Державної податкової служби; та за сприяння міжнародних проєктів: SURGE, програми EGAP (Швейцарська Конфедерація та фонд «Східна Європа»), проєкту EGOV4UKRAINE, що є частиною програми ULEAD з Європою, EU4PAR.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати