Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Уже реалізовано 4900 проектів

Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко назвав пріоритети громад у 2018-му
13 лютого, 11:23

2018 року регіони мають завершити реалізацію всіх проектів, розпочатих в попередні періоди, що фінансуються за рахунок державних програм та бюджетних коштів, переданих місцевому самоврядуванню. Про це наголосив під час наради з керівництвом областей віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє www.kmu.gov.ua.

«На 2018 рік регіони отримали суттєву державну фінансову підтримку. Якщо говорити мовою цифр, це ДФРР — 6 млрд грн, субвенція на сільську медицину — 5 млрд грн, субвенція на розвиток інфраструктури ОТГ — 1,9 млрд грн, освітня субвенція на Нову українську школу — 1 млрд грн, програма «Шкільні автобуси» — 900 млн  грн, будівництво футбольних полів — 370 млн грн, субвенція на соціально-економічний розвиток — 5 млрд грн. Тож кошти на місцях є, справа — за вами і якісними проектами», — зазначив Геннадій Зубко, звертаючись до керівників областей.

Урядовець повідомив, що за період з 2015 до 2017 року за рахунок державної підтримки було реалізовано в регіонах — 4 900 проектів. «Серед пріоритетних проектів, які повинні бути реалізовані регіонами в 2018 році — розбудова мережі первинної ланки медицини у сільській місцевості, новий освітній простір, а також медіатеки та інклюзивно-ресурсні центри, ЦНАПи, центри безпеки громадян, дитячі садочки, інфраструктурні проекти. І ми маємо прискорити їх реалізацію. Реалізація пріоритетних проектів в регіонах — це насамперед зміна якості життя українців», — підкреслив Геннадій Зубко.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати