Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вчитися – без бар’єрів

В уряді розпочинають проект зі створення нового освітнього простору у 200 школах
26 квітня, 10:51

Роботу над розробкою і запровадженням ініціативи розпочали Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ і Міністерство освіти і науки, повідомляють на сайті МОН. За словами міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія ЗУБКА, мета проекту — створити освітній простір, комфортний як з точки зору облаштування та технічного забезпечення шкіл, так і з точки зору наповнення навчального процесу. «Але для цього має бути ініціатива від обласних адміністрацій та голів громад», — наголошує Геннадій Зубко.

Завданнями Мінрегіону у проекті будуть будівельні роботи, встановлення обладнання та програмного забезпечення, проведення швидкісного інтернету, Wi-Fi, створення умов для інклюзивного навчання, ремонт під’їзних доріг до шкіл і створення безбар’єрного простору.

У 50 з 200 шкіл, де створять такий інноваційний простір, МОН пілотуватиме освітні програми та матеріали для першого класу Нової української школи. «Пілотні школи та вчителі першого класу, що там викладають, стануть першопрохідцями, — цитують на сайті МОН міністра освіти і науки Лілію ГРИНЕВИЧ. — Саме вони апробують новий стандарт початкової школи, програми та освітні матеріали, що застосовуватимуть у навчальному процесі. На основі їхніх зауважень сформулюють зміни та поправки до пілотованих матеріалів, після чого їх запровадять по всій Україні у 2018 році, коли перший клас піде в Нову українську школу».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати