Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Від 20% до 70%

Зарплата освітян зросте уже 2020 року
11 липня, 21:01

Реформа оплати праці передбачає збільшення оплати праці для всіх освітян від 20 до 70% вже наступного року, а також поетапне продовження підвищення зарплати для них до 2023 року. Відповідну постанову було ухвалено 10 липня 2019 року під час засідання уряду, повідомляє www.kmu.gov.ua.

Очільниця профільного міністерства Лілія ГРИНЕВИЧ у доповіді щодо цього питання наголосила, що особливий акцент буде зроблено на підвищенні оплати праці молодих учителів, дошкільників та майстрів виробничого навчання в закладах профосвіти.

«Ми створимо окремі умови оплати праці, які більшою мірою віддзеркалюють потреби освітньої системи в Україні. Керуючись цією метою і Законом «Про освіту», що був ухвалений 2017 року, ми вирішили зробити прив’язку для оплати праці вчителів до прожиткового мінімуму, який змінюється й віддзеркалює економічну ситуацію в країні», — пояснила міністр.

Вона наголосила, що в прикінцевих положеннях Закону «Про освіту» зазначено, що до 2023 року найменший посадовий оклад освітян має зрости до чотирьох прожиткових мінімумів.

Зміна системи оплати праці передбачає порічний план впровадження з 2020-го до 2023 року.

Цьогоріч мінімальний посадовий оклад становить 1,73 від прожиткового мінімуму.

За правилами нової системи оплати праці освітян, 2020 року цей оклад становитиме 2,5 прожиткових мінімумів, 2021-го буде на рівні 3,0 прожиткових мінімумів, 2022-го — 3,5, починаючи із січня 2023 року — 4,0 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

При цьому кожна наступна категорія педпрацівників зростатиме на 10%, порівняно з попередньою.

Замість 25 тарифних розрядів усі освітяни і науковці оплачуватимуться з огляду на те, до якої групи та підгрупи нової системи вони належать. Так, передбачено три основні категорії: категорія педпрацівники має сім підгруп; категорія науково-педагогічні працівники — п’ять підгруп; наукові працівники — чотири підгрупи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати