Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Віртуальна мандрівка Харківщиною

Палаци, музеї й равликова ферма: презентували мобільний додаток, який відкриє область по-новому
27 жовтня, 18:49

Тема мандрівок Україною особливо актуалізувалася цього року. І хоч існує чимало сайтів-путівників, схоже, cамих фото й статей вже недостатньо для українців, аби прийняти рішення таки поїхати в якийсь регіон. Це, зокрема, засвідчує потребу в нових форматах розповіді про наші туристичні локації. І одним з таких способів є мобільний додаток UkraineOpen. Минулого року розробники презентували віртуальну мандрівку Полтавою, а нещодавно додали ще один тур — Харківщиною. Тож що саме додаток підготував для користувачів?

Насамперед це можливість побачити місто Харків, туристичні місця області з висоти пташиного лету. У додатку міститься близько 200 аеропанорам, які можна наближати, щоб роздивитися певні будівлі чи мальовничу природу (наприклад, села Сковородинівки). Один з розділів додатку має назву «Екскурсії онлайн».

Спектр тем для діджиталізованих мандрівок широкий: від класичної подорожі найвизначнішими місцями — «Золотий вінець Харкова» — до можливості «прогулятися» підземеллями міста. До того ж, завдяки додатку можна завітати в одне з найстаріших міст Слобідської України Ізюм, де зібрана унікальна колекція кам’яних скульптур скіфо-половецького періоду X-XIII століття (так звані «кам’яні баби»), та побачити палаци Харківщини (як зовні, так і зсередини). Причому під час «візуального туру» можна ще й дізнатися більше про певну пам’ятку. Наприклад, що Шарівський палацово-парковий комплекс «Садиба», один із найкрасивіших куточків Східної України, за витонченість і красу називають «Білий лебідь». Ці довідкові матеріали доступні й англійською, тож можна відкривати Україну й іноземцям. Для деяких з локацій доступні відеоекскурсії.

Розділи «Музеї» та «Театри» сповнені унікальних місць. Скажімо, чи були ви колись в першому в Україні музеї гольфу, де можна побачити кубки, раритетні беги (сумки) з ключками і м’ячами, якими грали знамениті гольфісти та багато іншого? А в Музеї реклами? А на равликовій фермі? UkraineOpen допоможе вам оглянути їх, не виходячи з дому. І цей список можна довго продовжувати. Адже у місті є Харківський історичний музей імені М. Ф. Сумцова, колекція якого нараховує понад 300 тисяч експонатів, Музей мікромініатюр з роботами Володимира Казаряна (зокрема, на макових, рисових зернах), один із найстаріших у Європі Державний музей природи Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Харківський академічний театр опери і балету — один з найстаріших українських музичних театрів...

І, ясна річ, яка ж Харківщина без Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди! Приємно, що справа, яку ще в 2011 році започаткував «День», створивши «віртуальний музейний фонд» України (у якому міститься 22 віртуальні аудіоекскурсії культурними пам’ятками як в Україні, так і за кордоном), продовжується.

Як розповіла співавторка проєкту Олена РОМАНЕНКО, один з девізів додатку — варто подорожувати, попередньо спланувавши мандрівку. І UkraineOpen дає змогу це зробити: локації, які сподобалися, можна відмітити та додати у розділ «Моя подорож», у такий спосіб формуючи свій майбутній маршрут (обрати можна й готелі, і ресторани, і конференц-зали).

Сподіваємося, на Харківщині розробники не зупиняться. І нас чекатимуть нові мандрівки Україною.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати