Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вшанувати пам’ять Бориса Возницького на всеукраїнському рівні

Депутати Рівненської обласної ради звернулися до Верховної Ради та Кабміну щодо відзначення 90-ї річниці від дня народження Героя України
16 грудня, 11:39
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

У квітні 2016 року відзначатимуть 90-річчя від дня народження ентузіаста збереження замків та національних надбань, українського мистецтвознавця, Героя України Бориса Возницького, який народився на Дубенщині, в селі Ульбарів Волинського воєводства Республіки Польща.

«16 квітня 1926 року народився, а 23 травня 2012 року відійшов у вічність наш земляк, Герой України Борис Григорович Возницький. Враховуючи його значні заслуги перед Україною, вагомий особистий внесок у збереження національно-культурної спадщини, для увічнення пам’яті цієї видатної людини, Рівненська обласна рада за рекомендацією постійної комісії з питань гуманітарної політики відповідно до подання профільного управління облдержадміністрації звернеться до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів з ініціативою відзначити на державному рівні 90-у річницю від дня народження Героя України, адже належне вшанування пам’яті героїчної постаті Бориса Возницького — це обов’язок нашої держави», — наголосив голова Рівненської обласної ради Володимир Ковальчук, передає oblrada.rv.ua.

Нагадаємо, у Рівненському обласному краєзнавчому музеї проходять щорічні читання пам’яті Бориса Возницького. Його іменем названа одна з вулиць міста Рівне.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати