Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Виклики професійного ліцензування лікарів

МОЗ України розпочало серію публічних консультацій
03 липня, 11:31
ФОТО RBC.UA

2 липня за підтримки Американської торговельної палати відбувся круглий стіл на тему «Професійне ліцензування лікарів: виклики впровадження» за участі заступника міністра охорони здоров’я Олександра Лінчевського та керівника Офіса ефективного регулювання Олексія Гончарука, повідомляє www.kmu.gov.ua.

Головна мета круглого столу — обговорити ключові елементи системи професійного ліцензування лікарів: тривалість і зміст перехідного періоду, формування Ліцензійної ради, а також інші важливі аспекти, пов’язані з імплементацією концепції.

Олександр Лінчевський зазначив, що впровадження професійного ліцензування — це не лише нова система доступу до лікарської професії, а, перш за все, важливий крок на шляху докорінної зміни відносин між лікарями та суспільством. Концепція передбачає новий підхід як до навчання нових лікарів, які лише починають здобувати медичну освіту, так і перехідний період для тих лікарів, які вже працюють.

До обговорення проекту концепції було залучено членів експертних груп МОЗ України за різними напрямами.

Під час роботи в командах лікарі напрацювали і представили своє бачення принципів формування та роботи Ліцензійної ради, а також етапів перехідного періоду для практикуючих лікарів.

Жваве обговорення викликало питання формування персонального складу та функцій Ліцензійної ради, яка має стати тим органом, що контролюватиме процес видавання, підтвердження та анулювання ліцензії на лікарську практику.

МОЗ продовжуватиме обговорення проекту концепції професійного ліцензування лікарів з усіма зацікавленими сторонами і за результатами обговорення підготує узагальнені матеріали.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати